...

Veiligheid in en om het huis - Woefy's Puppy Cursus

veiligheid in en om het huis

Voordelen:

Woefy

Woefy maakt jou een echte expert

Welkom op Woefy’s puppy cursus over veiligheid in en om het huis voor jouw puppy! Als trotse puppy-eigenaar wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw huis een veilige omgeving is voor je nieuwe huisdier.

In deze sectie delen we handige tips en adviezen om ervoor te zorgen dat jouw puppy zich veilig en geborgen voelt in zijn nieuwe thuis. Van het puppy-proof maken van je huis tot het leren herkennen van potentieel gevaarlijke situaties, wij staan klaar om je te helpen bij het creëren van een veilige omgeving voor jouw puppy. Neem een kijkje en ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren tot een veilige haven voor jouw nieuwe beste vriend!

5/5 – (1 vote)

Moeilijksheidsgraad:
55%

 

Leuke hond

Vliegensvlugge navigatie

Veiligheid in en om het huis

Wat is veiligheid in en om het huis voor je puppy

Veiligheid in en om het huis voor je puppy houdt in dat je een veilige en geborgen omgeving creëert waarin je hond kan opgroeien zonder het risico te lopen op ongelukken of verwondingen. Dit omvat verschillende aspecten, zoals het puppy-proof maken van je huis, het veilig opbergen van giftige stoffen en gevaarlijke objecten, het afzetten van gevaarlijke gebieden zoals trappen, en het toezicht houden op je hond zowel binnen als buiten het huis.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor veilige speeltjes en accessoires, zoals halsbanden, leibanden en voerbakken die passen bij de grootte en het temperament van je hond. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, zorg je voor een veilige en stimulerende omgeving waarin je puppy kan leren, spelen en groeien.

Veiligheid in en om het huis

Stappenplan: Veiligheid in en om het huis bij puppytraining

Stappenplan Puppytraining: Veiligheid in en om het huis

Stap 1: Zorg dat alle giftige stoffen buiten bereik zijn
 • Hondjes zijn ontdekkers en willen alles proeven. Bewaar dus alle schoonmaakmiddelen, medicijnen en andere giftige stoffen veilig buiten het bereik van je nieuwe puppy.

 • Dit geldt ook voor buitenplanten. Sommige planten kunnen giftig zijn voor honden. Doe een beetje onderzoek naar welke planten onveilig kunnen zijn en zorg ervoor dat je puppy er niet bij kan.

 • Stap 2: Bescherm je bezittingen
 • Puppy’s houden van bijten, dus bescherm je waardevolle spullen zoals schoenen, kleding en meubels door ze buiten bereik te houden.

 • Zorg voor voldoende speelgoed dat speciaal gemaakt is om aan te knabbelen. Dit kan ook helpen om de tandjes van je puppy gezond te houden.

 • Stap 3: Maak trappen veilig
 • Trappen kunnen gevaarlijk zijn voor jonge puppies die nog niet volledig controle hebben over hun bewegingen. Overweeg traphekjes tot je puppy ouder en behendiger is.

 • Een anti-slip mat kan ook helpen om uitglijden op gladde traptreden te voorkomen.

 • Stap 4: Zorg voor een veilige tuin
 • Als je een tuin hebt, zorg er dan voor dat deze volledig omheind is. Dit kan helpen voorkomen dat je nieuwsgierige puppy ontsnapt.

 • Zorg er ook voor dat er geen gaten of andere potentiële gevaren in de tuin zijn waar je puppy in verstrikt zou kunnen raken.

 • Stap 5: Hou toezicht
 • Het belangrijkste is om altijd toezicht te houden op je puppy. Ze kunnen snel in de problemen komen, dus het is het beste om ze in de gaten te houden tot ze leren wat veilig is en wat niet.
 • Veiligheid in en om het huis

  Wanneer moet je beginnen met het leren van veiligheid in en om het huis?

  Het ideale moment om te beginnen met het leren van veiligheid in en om het huis is zo vroeg mogelijk, idealiter vanaf het moment dat je je nieuwe puppy mee naar huis neemt.
  Een puppy is van nature nieuwsgierig en heeft nog niet het besef van wat veilig of gevaarlijk is. Dit maakt het des te belangrijker om vanaf dag één aandacht te besteden aan veiligheidsmaatregelen. Je kunt hierbij denken aan het puppy-proof maken van je huis door elektriciteitskabels weg te werken, giftige planten buiten bereik te plaatsen en kleine objecten op te ruimen die ingeslikt kunnen worden.
  Op deze manier leg je een solide basis voor een veilige en gezonde toekomst voor je hond.
  Daarnaast is het belangrijk om je puppy te trainen in het herkennen van commando’s zoals ‘nee’ of ‘blijf’, die in potentieel gevaarlijke situaties kunnen worden gebruikt. Het is ook handig om je hond te leren op een veilige plek te gaan zitten als er bijvoorbeeld gekookt wordt in de keuken. Zo creëer je niet alleen een veilige omgeving, maar leer je je puppy ook hoe hij zich in die omgeving moet gedragen.
  Hoe eerder je begint met deze veiligheidsmaatregelen en training, hoe meer het een tweede natuur wordt voor je hond, waardoor het risico op ongelukken aanzienlijk vermindert.

  Veiligheid in en om het huis

  Waar je op moet letten bij leren van veiligheid in en om het huis?

  Omgevingsbewustzijn: Loop door je huis en tuin om potentieel gevaarlijke items en gebieden te identificeren. Denk aan elektriciteitskabels, giftige planten en kleine objecten die de hond kan inslikken.

  Preventieve Maatregelen: Na het identificeren van gevaren, neem je preventieve maatregelen. Dit kan zijn het wegwerken van kabels, het plaatsen van een hekje voor de trap of het veiligstellen van schoonmaakmiddelen.

  Commando’s: Leer je puppy basiscommando’s zoals ‘nee’, ‘blijf’ en ‘kom hier’, die je kunt gebruiken om hem te sturen in situaties die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn.

  Consistentie: Wees consistent in je regels en commando’s. Als de puppy bijvoorbeeld niet op de bank mag, zorg dan dat alle gezinsleden dit weten en hier consistent in zijn.

  Bewaking: Houd je puppy vooral in het begin goed in de gaten om te zien hoe hij reageert op de omgeving en of de veiligheidsmaatregelen effectief zijn.

  Training: Integreer veiligheidsbewust gedrag in je dagelijkse trainingssessies. Dit kan bijvoorbeeld tijdens wandelingen, waar je je hond leert om niet de straat op te rennen.

  Sociale en auditieve prikkels: Leer je puppy ook om te gaan met verschillende geluiden zoals verkeer, en sociale situaties met andere mensen en dieren om angst en stress te voorkomen.

  Begeleiding: Zorg voor voldoende toezicht, vooral als je puppy nog erg jong is. Ze zijn snel en een ongeluk zit in een klein hoekje.

  Noodgevallen: Zorg dat je weet wat je moet doen in geval van een noodsituatie. Heb bijvoorbeeld het nummer van de dierenarts en een EHBO-set voor dieren altijd bij de hand.

  Feedback: Beloon goed gedrag en corrigeer waar nodig. Zo leert de puppy wat wel en niet mag.

  Veiligheid in en om het huis

  Het Schema voor het leren van veiligheid in en om het huis

  Snuffelhond
  Dag van de Week Training Activiteit Duur van Training Tips en Trucs
  Maandag Introductie tot veiligheid in huis 15 minuten Leer je puppy om veilig in huis te blijven door bepaalde ruimtes te vermijden.
  Dinsdag Veiligheid rond elektrische apparaten 10 minuten Leer je puppy om uit de buurt van elektrische snoeren en stopcontacten te blijven.
  Woensdag Veiligheid rond scherpe voorwerpen 15 minuten Leer je puppy om uit de buurt te blijven van scherpe voorwerpen zoals messen of scharen.
  Donderdag Veiligheid rond giftige stoffen 15 minuten Leer je puppy om geen giftige stoffen te eten of drinken, zoals schoonmaakmiddelen.
  Vrijdag Veiligheid rond trappen 20 minuten Leer je puppy veilig traplopen en -afgaan om ongelukken te voorkomen.
  Zaterdag Veiligheid buitenshuis 20 minuten Leer je puppy veilig gedrag buitenshuis, zoals niet zomaar de straat oplopen.
  Zondag Rustdag Geef je puppy een rustdag om de training te verwerken.

  Bekijk alle puppy artikelen

  Meer fantastische artikelen over puppy of honden training

  Woefy