...

Kauwgedrag en omgaan met speeltjes- Woefy's Puppy Cursus

speeltjes puppy

Voordelen:

Woefy

Woefy maakt jou een echte expert

Welkom op Woefy’s puppy cursus over kauwgedrag en het omgaan met speeltjes bij puppy’s! Als trotse puppy-eigenaar is het belangrijk om te begrijpen hoe kauwgedrag een natuurlijk en noodzakelijk onderdeel is van de ontwikkeling van je pup. In deze sectie zullen we je voorzien van waardevolle informatie en tips over hoe je het kauwgedrag van je puppy kunt begeleiden en welke speeltjes het meest geschikt zijn.

Of je nu een nieuwe pup hebt of al ervaring hebt met puppy’s, hier vind je alles wat je moet weten om je puppy gelukkig en gezond te houden tijdens het kauwen en spelen. Lees verder en ontdek hoe je het beste kunt omgaan met het kauwgedrag van je puppy en welke speeltjes het meest geschikt zijn voor zijn behoeften.

5/5 – (1 vote)

Moeilijksheidsgraad:
55%

 

Leuke hond

Vliegensvlugge navigatie

Kauwgedrag en omgaan met speeltjes

Wat is Kauwgedrag en Omgaan met Speeltjes bij Puppy's?Kauwgedrag en omgaan met speeltjes
Kauwen is een natuurlijk gedrag bij puppies. Het is een manier voor hen om de wereld te verkennen, hun tanden schoon te maken en zelfs om zichzelf te kalmeren. Maar wat als het kauwen uit de hand loopt?
Het gebeurt vaak dat je puppy op van alles begint te kauwen, van je favoriete schoenen tot de hoeken van je meubels. Dit kan natuurlijk problematisch zijn en dit is waar het belang van correct omgaan met speeltjes komt kijken.

Een sleutelcomponent hier is het aanleren van welke items acceptabel zijn om op te kauwen en welke niet. Dit betekent dat je moet zorgen voor voldoende geschikt hondenspeelgoed voor je pup. Deze kunnen variëren van rubberen kauwspeeltjes tot pluche dieren of touwen. Zorg er altijd voor dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd, grootte en het ras van je pup.
Als de puppy vervolgens begint te kauwen op iets anders dan zijn speelgoed, begeleid hem dan rustig maar beslist weg van het object en vervang het door één van zijn speeltjes. Het is belangrijk dat je consistent bent in deze aanpak, zodat je pup leert wat goed gedrag is.
Het gebruik van mentaal stimulerend speelgoed kan ook behulpzaam zijn bij excessief kauwgedrag. Dit soort speelgoed, zoals puzzels of speelgoed gevuld met traktaties, houdt je puppy bezig en kan overmatig kauwen op andere objecten verminderen.

Onthoud; het is normaal dat puppies kauwen en bijten als ze tandjes krijgen. Het is een oncomfortabel proces en het kauwen helpt de pijn te verzachten. Wees dus geduldig met je pup tijdens deze periode en zorg voor voldoende geschikte kauwopties.
Samengevat, het omgaan met het kauwgedrag van je puppy en zijn interactie met speeltjes betekent voornamelijk dat we consistent en begripvol moeten zijn. Met de juiste begeleiding zal jouw pup snel leren wat wel en niet acceptabel gedrag is.

Kauwgedrag en omgaan met speeltjes

Stappenplan voor het begeleiden van het kauwgedrag van je puppy

Stap 1: Het Kauwgedrag van Je Puppy Begrijpen

 • Eerst moet je begrijpen dat kauwen volkomen normaal is voor puppies. Ze gebruiken dit gedrag om de wereld om hen heen te verkennen, zelfs meer dan hun gezichtsvermogen. Niet alleen helpt dit ze om alles om hen heen te begrijpen, maar het helpt ook bij het wisselen van hun tanden.
 • Hoewel kauwen normaal is voor een puppy, wil je niet dat ze aan meubels beginnen te knagen of je favoriete schoenen verwoesten. Het is belangrijk om dit vroege gedrag correct te begeleiden.

 • Stap 2: De Juiste Kauwspeeltjes Kiezen

 • Het kiezen van het juiste speelgoed is cruciaal voor de puppytraining. Er zijn verschillende soorten speelgoed beschikbaar op de markt, variërend van pluche tot rubber en touw speelgoed. Zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan opties hebt zodat je kunt zien waar je puppy de voorkeur aan geeft.
 • Let ook op de grootte en duurzaamheid van het speelgoed. Kleine stukjes kunnen een verstikkingsgevaar vormen als ze worden ingeslikt, terwijl een breekbaar speeltje waarschijnlijk geen stand houdt tegen die scherpe puppytanden.

 • Stap 3: Correct Spelgedrag Aanmoedigen

 • Wanneer je je puppy een speeltje geeft, zorg er dan voor dat je het gepast gebruikt. Speel niet te ruw en leer je puppy dat het speelgoed is bedoeld om op te kauwen, niet jij of je meubels.
 • Als een regel geldt dat als je hond op iets begint te kauwen dat geen speeltje is, vervang het dan onmiddellijk door een van zijn toegestane kauwspeeltjes.

 • Stap 4: Consistentie en Beloningen

 • Houd bij het trainen van je puppy altijd een consequente houding aan. Als je pup op iets kauwt dat hij niet zou moeten hebben, neem het dan weg en vervang het door het correcte speelgoed.
 • Beloon goed gedrag altijd met lof en traktaties. Dit moedigt de gewenste gedragingen aan en maakt de training leuker voor je hond.

 • Kauwgedrag en omgaan met speeltjes

  Wanneer moet je het kauwgedrag en omgaan met speeltjes leren?

  Wanneer omgaan met kauwgedrag en speeltjes aanleren?
  Het aanleren van juist kauwgedrag en het omgaan met speeltjes kan in verschillende levensfasen worden geïntroduceerd, maar het is het meest effectief wanneer dit op jonge leeftijd wordt gedaan.

  Voor Puppy’s:
  Puppy’s hebben een natuurlijke drang om te kauwen, vooral tijdens het wisselen van hun tanden. Het is raadzaam om al vroeg te beginnen met het aanleren van wat wel en niet geschikt is om op te kauwen.

  Voor Volwassen Honden:
  Ook volwassen honden kunnen nieuw kauwgedrag aanleren. Als je een volwassen hond hebt die niet goed weet hoe hij met speeltjes of kauwproducten moet omgaan, kun je op elk moment beginnen met training, hoewel dit meer geduld kan vergen.

  Na Adoptie:
  Als je een hond adopteert, is het goed om wat tijd te nemen voor de hond om te acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving. Daarna kun je geleidelijk beginnen met het introduceren van speeltjes en het aanleren van gepast kauwgedrag.

  Belang van Veilige Speeltjes:
  Ongeacht de leeftijd of het aanpassingsvermogen van de hond, is het belangrijk om altijd veilige en geschikte speeltjes te kiezen om ongelukken en verstikking te voorkomen.

  Kauwgedrag en omgaan met speeltjes

  Waar je op moet letten bij: Kauwgedrag en omgaan met speeltjes  Waar moet je op letten bij: Kauwgedrag en omgaan met speeltjes?
  Als trotse eigenaar van een nieuwe puppy wil je natuurlijk het allerbeste voor je kleine vriend. Een belangrijk onderdeel van de verzorging van je puppy is aandacht besteden aan hun kauwgedrag en hoe ze omgaan met hun speeltjes. Hier zijn zaken waar je op moet letten.

  Kauwgedrag
  Puppy’s hebben, net als baby’s, de neiging om alles in hun mond te stoppen. Dit doen ze niet alleen omdat ze hongerig zijn of omdat ze iets lekker vinden, maar ook om de wereld te ontdekken.Als de puppy begint te kauwen op meubels, schoenen of andere ongeschikte objecten, dan kan dit een teken zijn van verveling of angst. Het is erg belangrijk dat jij als eigenaar herkent wat normaal kauwgedrag is en wanneer er misschien meer aan de hand is. Zorg altijd dat er passende kauwspeeltjes beschikbaar zijn voor je puppy.

  Omgaan met speeltjes
  Bij het selecteren van speelgoed voor jouw pup moet je rekening houden met een paar dingen. Het speelgoed moet veilig zijn voor jouw hond en geschikt voor zijn grootte. Kleine pups kunnen stikken in kleine stukjes die los kunnen komen van het speelgoed.Speelgoed met piepjes en felle kleuren kan leuk zijn voor jouw pup, maar sommige honden kunnen geobsedeerd raken door het piepgeluid en het speeltje compleet slopen om bij de bron van het geluid te komen. De kleine stukjes die hierbij loskomen, kunnen gevaarlijk zijn als je hond deze inslikt. Bovendien is het belangrijk dat jouw pup leert om goed om te gaan met zijn speeltjes. Leer hem dat hij niet mag grommen of bijten als jij of iemand anders het speeltje wil pakken. Dit kan later veel problemen voorkomen.

  Kauwgedrag en omgaan met speeltjes

  Het schema voor het trainen met het kauwspeeltje

  Snuffelhond
  Dag van de week Morgenschema Middagschema Nachtschema
  Maandag Introduceer kauwspeeltje Speeltijd met kauwspeeltje Laat de puppy slapen met kauwspeeltje
  Dinsdag Oefen kauwen op speeltje na de maaltijd Kauwtijd, zorg dat de puppy niet op andere objecten kauwt Slaaptijd met kauwspeeltje
  Woensdag Ochtendwandeling met kauwspeeltje Actief spelen en trainen met kauwspeelgoed Kalme periode voor bedtijd met kauwspeelgoed
  Donderdag Leer het commando “Loslaten” tijdens het spelen met het speeltje
  Vrijdag Onafhankelijk spelen met het speeltje

  Bekijk alle puppy artikelen

  Meer fantastische artikelen over puppy of honden training

  Woefy