...

Ontmoet De Top 7 Rustige Honden Van Nederland!

Woefy
Rustige honden
Ontdek de top 7 rustige hondenrassen die perfect zijn voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een kalme metgezel. Deze honden hebben een rustig temperament en zijn ideaal voor mensen met een drukke levensstijl. Leer meer over deze rustige honden en vind de perfecte match voor jou.

4.6/5 – (30 votes)

De top 7 rustige honden

Wat zijn rustige honden?🐾

Een rustige hond is een hond die over het algemeen kalm en ontspannen is. Deze honden hebben meestal een lage energie en zijn niet snel gestrest of nerveus. Ze hebben een rustig temperament en zijn niet snel geneigd om agressief of hyperactief gedrag te vertonen. Een rustige hond kan goed omgaan met verschillende situaties en is niet snel overprikkeld. Dit kan worden beoordeeld door te kijken naar het ras, de genetische aanleg en de opvoeding van de hond. Een rustige hond is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen en gemakkelijk te trainen metgezel.
Newfoundlander (1)

De top 7 rustige honden

7.

De Newfoundland

Newfoundland

De Newfoundland is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn rustige en vriendelijke karakter. Deze trouwe viervoeter is een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters.

De Newfoundland heeft een lange geschiedenis als werkhond en staat bekend om zijn indrukwekkende zwemvaardigheden en reddingsinstinct. Ondanks zijn imposante formaat is deze hond verrassend zachtaardig en geduldig. Hier zijn drie redenen waarom de Newfoundland de rustige hond bij uitstek is:

 • 1. Rustig temperament: De Newfoundland staat bekend om zijn kalmte en geduld. Deze hond is niet snel van zijn stuk te brengen en blijft zelfs in stressvolle situaties rustig en beheerst. Dit maakt hem een ideale metgezel voor mensen die behoefte hebben aan een vredige en ontspannen sfeer in huis.
 • 2. Vriendelijkheid: De Newfoundland staat bekend om zijn vriendelijke en liefdevolle karakter. Hij is dol op zijn baasje en andere gezinsleden en zal altijd klaarstaan om hen te beschermen en te troosten. Deze hond is ook zeer tolerant ten opzichte van kinderen en andere huisdieren, waardoor hij een geweldige toevoeging is aan gezinnen.
 • 3. Geduld en zorgzaamheid: De Newfoundland is een zeer geduldige hond en heeft een natuurlijk instinct om voor anderen te zorgen. Hij is uiterst attent en zal altijd klaarstaan om te helpen wanneer dat nodig is. Dit maakt hem een geweldige keuze voor mensen die behoefte hebben aan een betrouwbare en zorgzame metgezel.

  Kortom, de Newfoundland is een fantastische hond met een rustig en vriendelijk karakter. Zijn rustige temperament, vriendelijkheid en geduld maken hem de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een rustige hond. Met deze trouwe viervoeter aan je zijde kun je genieten van een harmonieuze en liefdevolle relatie.

 • Berner Sennenhond

  De top 7 rustige honden

  6.

  De Berner Sennenhond

  Berner Sennenhond

  De Berner Sennenhond is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn rustige karakter. Deze trouwe viervoeter is een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters. Met zijn indrukwekkende verschijning en zachtaardige persoonlijkheid is de Berner Sennenhond een aanlokkelijke metgezel voor het hele gezin.

  Waarom is de Berner Sennenhond zo’n rustige hond? Hier zijn drie punten die laten zien waarom deze hond bekend staat om zijn kalmte:

 • 1. Beschermend: De Berner Sennenhond heeft van nature een beschermend instinct. Hij zal altijd zijn baasje en zijn gezin beschermen, wat zorgt voor een gevoel van veiligheid en rust in huis.
 • 2. Geduldig: Deze hond heeft een natuurlijk geduld en is niet snel van zijn stuk te brengen. Hij kan goed omgaan met kinderen en andere huisdieren, waardoor hij een geweldige keuze is voor gezinnen.
 • 3. Evenwichtig: De Berner Sennenhond heeft een evenwichtig temperament en is niet snel geneigd tot agressie of overmatig blaffen. Hij is kalm en beheerst, wat bijdraagt aan een rustige en harmonieuze omgeving.
 • Greyhound

  De top 7 rustige honden

  5.

  De Greyhound

  Greyhound

  De Greyhound is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn rustige en kalme karakter. Deze trouwe viervoeter is een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters. Met zijn elegante verschijning en vriendelijke persoonlijkheid is de Greyhound een toffe metgezel voor het hele gezin.

  Waarom is de Greyhound de rustige hond? Hier zijn drie punten die dit ras zo bijzonder maken:

 • 1. Temperament: De Greyhound staat bekend om zijn rustige en evenwichtige temperament. Deze honden zijn over het algemeen kalm en geduldig, waardoor ze perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een rustige metgezel. Ze zijn niet snel van hun stuk te brengen en kunnen goed omgaan met verschillende situaties.
 • 2. Energielevel: Hoewel de Greyhound bekend staat om zijn snelheid en atletisch vermogen, zijn ze eigenlijk vrij lui en hebben ze niet veel lichaamsbeweging nodig. Ze zijn tevreden met een dagelijkse wandeling en wat speeltijd in de tuin. Dit maakt ze ideaal voor mensen die een rustigere hond willen, maar toch willen genieten van de energie en levendigheid van een hond.
 • 3. Geduld: Greyhounds zijn geduldige honden die goed kunnen omgaan met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben een zacht karakter en tonen meestal geen agressief gedrag. Dit maakt ze een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren, waar rust en harmonie belangrijk zijn.
 • Als je op zoek bent naar een rustige hond die je leven kan verrijken, dan is de Greyhound een uitstekende keuze. Met zijn kalme karakter, vriendelijke persoonlijkheid en prachtige verschijning zal deze trouwe viervoeter je zeker niet teleurstellen.

  Engelse Bulldog

  De top 7 rustige honden

  4.

  De Engelse Bulldog

  Engelse Bulldog

  De Engelse Bulldog is een ras dat bekend staat om zijn rustige en kalme karakter. Deze trouwe viervoeter is een uitstekende keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters. Met zijn vriendelijke en geduldige aard is de Engelse Bulldog een geweldige metgezel voor het hele gezin.

 • De Engelse Bulldog is rustig tijdens het spelen en zal niet snel te opgewonden raken.
 • Hij heeft een ontspannen houding en is niet snel gestrest.
 • De Engelse Bulldog is geduldig en tolerant, zelfs in drukke en levendige omgevingen.
 • Shih tzu (3)

  De top 7 rustige honden

  3.

  De Shih Tzu

  Shih Tzu

  De Shih Tzu is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn rustige en vriendelijke karakter. Deze trouwe viervoeter is de perfecte keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters die op zoek zijn naar een rustige metgezel. Ondertussen zal de Shih Tzu je hart veroveren met zijn charmante uitstraling en liefdevolle persoonlijkheid.

  Er zijn verschillende redenen waarom de Shih Tzu bekend staat als een rustige hond:

 • De Shih Tzu is van nature een kalm ras. Ze hebben een rustige en ontspannen houding, waardoor ze perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en vredige omgeving.
 • De Shih Tzu heeft een laag energieniveau. Ze hebben geen behoefte aan veel beweging en zijn tevreden met korte wandelingen en speelsessies in de tuin. Dit maakt ze ideaal voor mensen die een rustige levensstijl hebben.
 • De Shih Tzu is een aanhankelijke hond. Ze hechten zich sterk aan hun baasje en vinden het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Ze zijn geduldig en tolerant, waardoor ze goed kunnen omgaan met kinderen en andere huisdieren.
 • Met een Shih Tzu als je trouwe viervoet, kun je genieten van rustige en ontspannen momenten samen. Deze toffe hond zal je altijd gezelschap houden en je hart verwarmen met zijn liefdevolle karakter. Kies voor de Shih Tzu en ervaar de rust en vreugde die deze hond met zich meebrengt!

  Basset hound

  De top 7 rustige honden

  2.

  De Basset Hound

  Basset Hound

  De Basset Hound is een hondenras dat bekend staat om zijn rustige karakter. Deze trouwe viervoeter is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een rustige hond. De Basset Hound heeft een kalme en relaxte persoonlijkheid, waardoor hij perfect is voor gezinnen en individuen die een ontspannen metgezel willen hebben.

  Er zijn verschillende redenen waarom de Basset Hound bekend staat als een rustige hond. Ten eerste hebben ze een lage energielevel, waardoor ze niet zo actief zijn als sommige andere hondenrassen. Ze genieten van lange dutjes en zijn tevreden met een rustige wandeling in plaats van een intensieve trainingssessie. Dit maakt ze ideaal voor mensen die een rustigere levensstijl hebben of niet in staat zijn om veel tijd te besteden aan fysieke activiteiten met hun hond.

  Daarnaast zijn Basset Hounds ook bekend om hun geduldige en tolerante karakter. Ze zijn niet snel van hun stuk gebracht en kunnen goed omgaan met kinderen en andere huisdieren. Dit maakt ze een geweldige keuze voor gezinnen met jonge kinderen of mensen die al andere huisdieren hebben. De Basset Hound zal rustig en vriendelijk blijven, zelfs in drukke situaties.

  Een ander kenmerk van de Basset Hound is hun nieuwsgierigheid en aanhankelijkheid. Ze zijn altijd geïnteresseerd in hun omgeving en vinden het heerlijk om tijd door te brengen met hun baasje. Ze zijn loyaal en zullen altijd aan je zijde zijn, klaar om je te vergezellen tijdens je dagelijkse activiteiten. Hun aanhankelijke karakter maakt ze ook gemakkelijk te trainen en ze zijn vaak gehoorzaam en volgzaam.

 • De Basset Hound is een rustige hond omdat ze een lage energielevel hebben en genieten van lange dutjes.
 • Ze zijn geduldig en tolerant, waardoor ze goed kunnen omgaan met kind
 • Cavalier-kingcharlesspaniël (1)

  De top 7 rustige honden

  1.

  De Cavalier King Charles Spaniël

  Cavalier King Charles Spaniël

  De Cavalier King Charles Spaniël is een hondenras dat bekend staat om zijn rustige en vriendelijke karakter. Deze trouwe viervoeter is geliefd bij zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters vanwege zijn kalme en evenwichtige temperament.

  De Cavalier King Charles Spaniël is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een rustige hond. Hier zijn drie redenen waarom dit ras bekend staat als de rustige hond:

 • 1. Aanlokkelijk karakter: De Cavalier King Charles Spaniël heeft van nature een zachtaardig en vriendelijk karakter. Ze zijn erg sociaal en vinden het heerlijk om tijd door te brengen met hun baasje. Deze honden zijn niet snel gestrest en hebben een rustige en ontspannen houding.
 • 2. Evenwichtig temperament: Deze honden hebben een evenwichtig temperament, wat betekent dat ze niet snel van hun stuk gebracht worden. Ze zijn geduldig en tolerant, waardoor ze goed kunnen omgaan met verschillende situaties en andere huisdieren. Dit maakt ze ideaal voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren.
 • 3. Ontspannen levensstijl: De Cavalier King Charles Spaniël heeft geen behoefte aan veel lichaamsbeweging en is tevreden met dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn niet hyperactief en hebben geen hoge energieniveaus, waardoor ze goed passen bij mensen die een rustige levensstijl hebben.
 • Als je op zoek bent naar een rustige hond die je leven zal verrijken, is de Cavalier King Charles Spaniël een fantastische keuze. Met zijn aanlokkelijke karakter, evenwichtig temperament en ontspannen levensstijl zal deze trouwe viervoeter een geweldige vriend en buddy zijn voor jou en je gezin.

  De top 7 rustige honden

  Tot slot...

  Woefy
  Rustige honden zijn een geweldige aanvulling op elk huishouden. Ze hebben de neiging om kalm en ontspannen te zijn, wat zorgt voor een rustige en vredige sfeer in huis. Deze honden zijn over het algemeen minder geneigd om te blaffen of agressief gedrag te vertonen, waardoor ze gemakkelijker te trainen en te socialiseren zijn. Ze zijn ideaal voor gezinnen met jonge kinderen of mensen die in een appartement wonen, waar lawaai en drukte tot een minimum moeten worden beperkt. Rustige honden hebben vaak een zachtaardig karakter en zijn liefdevol en geduldig met hun eigenaren. Ze genieten van rustige wandelingen en ontspannen momenten samen met hun baasjes. Het hebben van een rustige hond kan ook stress verminderen en een gevoel van kalmte en welzijn bevorderen. Kortom, rustige honden zijn de perfecte metgezellen voor mensen die op zoek zijn naar een vredige en harmonieuze omgeving in hun huis.