...

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden- Woefy's Puppy Cursus

omgang met ongewenst gedag puppy

Voordelen:

Woefy

Woefy maakt jou een echte expert

Welkom op Woefy’s puppy cursus over het omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden voor jouw puppy! Als puppy-eigenaar is het belangrijk om te weten hoe je jouw pup kunt beschermen en begeleiden in situaties waarin hij ongewenste aandacht krijgt.

In In dit artikel delen we waardevolle tips en adviezen om jou te helpen bij het opvoeden van een zelfverzekerde en sociale puppy.

Leer hoe je de juiste grenzen kunt stellen en hoe je jouw puppy kunt leren omgaan met vreemden en andere honden op een positieve manier. Ontdek nu hoe jij en jouw puppy samen kunnen groeien en genieten van veilige en plezierige ontmoetingen!

5/5 – (1 vote)

Moeilijksheidsgraad:
67%

 

Leuke hond

Vliegensvlugge navigatie

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden betreft het beheersen van verschillende aspecten van gedrag en training om ervoor te zorgen dat je puppy op een veilige en gecontroleerde manier reageert in sociale situaties. Dit omvat het kennen van de lichaamstaal van je hond, het instellen van duidelijke grenzen en het hebben van een actieplan om mogelijke problemen aan te pakken.

Het doel is om stressvolle of potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen en om je hond te leren hoe hij zich in verschillende sociale settings moet gedragen

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Stappenplan: Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Stappenplan: Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Stap 1: Leer je puppy het ‘kijk naar mij’-commando
 1. Begin in een afleidingsvrije omgeving en zeg “kijk naar mij” terwijl je een traktatie voor je gezicht houdt.

 2. Zodra de pup naar de traktatie kijkt, zeg je goed, geef de traktatie en prijs hem of haar.

Stap 2: Werk aan het verbeteren van de focus van je puppy
 1. Bouw geleidelijk aan afleidingen op buiten om de concentratie te verbeteren.

 2. Zorg ervoor dat je altijd blijft belonen voor succesvol focussen op jou ondanks afleidingen.

Stap 3: Introduceer het ‘negeren’ commando
 1. Zeg dit commando wanneer er vreemden of andere honden nadert, en beloon je puppy als deze succesvol negeert en zich vervolgens weer op jou richt.

 2. Blijf oefenen en belonen tot dit gedrag consistent is.

Stap 4: Oefen dit gedrag in verschillende omgevingen
 1. Dit zal helpen het gedrag te generaliseren en ervoor te zorgen dat je puppy comfortabel kan blijven ongeacht de vreemde mensen of honden om hem heen.

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Wanneer is het juiste moment om te beginnen met de training omgaan met ongewenste aandacht?

Het juiste moment om te beginnen met de training voor het omgaan met ongewenste aandacht is eigenlijk zo vroeg mogelijk, idealiter tijdens de puppyfase wanneer je hond nog zeer kneedbaar is. Socialisatie is een cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van een hond en het is het beste om je pup van jongs af aan bloot te stellen aan verschillende situaties, mensen en dieren.

Dit helpt niet alleen om een goed gemanierde hond te krijgen, maar stelt je ook in staat om vroegtijdig eventuele tekenen van angst of agressie te identificeren. Daarnaast is het belangrijk om consistente training en positieve bekrachtiging te gebruiken om gewenst gedrag te bevorderen.

Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

Waar je op moet letten bij omgaan met ongewenste aandacht?

 • Let goed op de signalen die je hond geeft. Als je hond gespannen, bang of agressief lijkt, is het belangrijk om de situatie correct te beoordelen en eventueel in te grijpen.


 • Afleiding:
 • Gebruik speeltjes of lekkernijen om de aandacht van je hond af te leiden van de prikkel die de ongewenste aandacht veroorzaakt. Dit helpt om je hond te leren dat hij zich op jou moet concentreren in stressvolle situaties.


 • Positieve bekrachtiging:
 • Beloon goed gedrag direct met lekkernijen of verbale lof om je hond aan te moedigen het gewenste gedrag te herhalen.


 • Grenzen stellen:
 • Als je merkt dat vreemde mensen of honden jouw hond benaderen op een manier die je oncomfortabel vindt, aarzel dan niet om duidelijk je grenzen aan te geven. Het is jouw verantwoordelijkheid om voor het welzijn van je hond te zorgen.


 • Consistentie:
 • Zorg voor een consistente aanpak en reactie van alle gezinsleden en anderen die regelmatig met de hond omgaan. Dit zorgt voor een duidelijk en eenduidig signaal naar de hond toe.


 • Omgaan met ongewenste aandacht van vreemden en andere honden

  Het schema voor het managen van ongewenste aandacht bij je puppy

  Snuffelhond
  Weekdag Onderwerp Activiteit Tips
  Maandag Basis negeren Leer je puppy te negeren als hij ongewenste aandacht zoekt Beloon en geef aandacht wanneer je puppy rustig is
  Dinsdag Alternatieve afleidingen Bied je puppy alternatieve speeltjes of activiteiten om zijn aandacht af te leiden Beloon wanneer je puppy kiest voor de juiste afleiding
  Woensdag Train rustige aandacht Leer je puppy om rustig en aandachtig te zijn op commando Beloon en prijs wanneer je puppy correct reageert op het commando
  Donderdag Gecontroleerde omgeving Creëer een gecontroleerde omgeving met minimale afleidingen voor trainingssessies Herhaal oefeningen in een rustige omgeving voordat je de moeilijkheidsgraad verhoogt
  Vrijdag Herhaling en consistentie Herhaal de oefeningen dagelijks en blijf consistent in je aanpak Wees geduldig en beloon gewenst gedrag consequent
  Zaterdag Realistische verwachtingen Heb realistische verwachtingen over de aandachtsduur van je puppy Geef je puppy regelmatig korte pauzes en speeltijd
  Zondag Rustdag / Samen ontspannen Geef je puppy en jezelf een rustdag om samen te ontspannen Geniet van quality time samen zonder intensieve training

  Bekijk alle puppy artikelen

  Meer fantastische artikelen over puppy of honden training

  Woefy