Ontdek De Schattige Papillon Puppy’s

Papillon Puppy
5/5 - (1 vote)

Ontdek de schattige Papillon puppy's

Papillon puppy | Maak kennis met de Papillon puppy’s (Vlinderhondjes). Deze schattige hondjes worden ookwel speelgoed Spaniël of Dwergspaniël genoemd.  Nu vraag je je mischien af waar deze diertjes vandaan komen.

Nou.. dat ga ik je vertellen. De Papillon hond oftewel Vlinderhond heeft een Frans-Belgische afkomst en lijken een beetje op… ja je raadt het al… een vlinder. Dit komt door hun oren die, als ze wat ouder zijn, net de lijken op vlindervleugels.  

De honden zijn lief, sociaal en houden van gezelschap. Meer weten over dit ras? Lees dan snel verder!

Woefy

Team Woefy
Updated: 12 aug 2022

Start -> Honden -> Puppy’s -> Honden Rassen -> Papillon -> Papillon Pup

Deze schattige diertjes hebben zoals je kunt zien een chique en soms grappige uitstraling. Dit maakt ze ongekend populair onder vrouwen. 

Als we kijken naar het lichaam zien we een kleine en levendige hond. Die echt je maatje voor het leven kan zijn. 

 

De vacht is recht en fijn en hij heeft geen ondervacht.  De Papillon komt voor in een verscheidenheid van kleuren, waaronder witte vlekken. 

 

De opvallendste kenmerken zoals al eerder genoemd, is toch wel de vlinderoren, die met lang haar doorweven zijn. Hierdoor lijkt het net of ze vleugels hebben. 

Het haar op het lichaam van de Papillon is halflang en de vacht bedekt zowel de voor- als de achterpoten. Dit hondje heeft een trotse staart, die met haar bedekt is. 

Deze schattige en zelfverzekerde hond is de ideale schoothond. 

papilon hond

Zoals bij veel rassen is het mannetje iets groter dan het teefje. De Papillon pup bereikt een volwassen hoogte als ze tussen negen en twaalf maanden oud zijn. Daarnaast ontwikkeld de Papilon zich tussen 12 en 14 maanden tot een volwassen hond.

Mannetjes en teefjes zijn tussen 20 en 28 centimeters schofthoogte. Zelfs na de groeifase kan je jouw hondje nog makkelijk meenemen. 

Mannetjes wegen ergens tussen 3.6 tot 4.5 kg en teefjes tussen 3.2 tot 4.1 kg.

De Papillon verhaart regelmatig dus een grondige borstelbeurt is wel noodzakelijk.

Het is verstandig om de verschillende fokkers in je omgeving te leren kennen. Dit kun je doen door een club te benaderen of internet af te speuren naar betrouwbare fokkers. Als je het nog niet helemaal zeker weet kun je altijd contact opnemen met anderen eigenaren. Dit kan je echt helpen om de juiste keuze te maken.

Oja en nog een tip. Zorg ervoor dat je de fokker eerst bezoekt en kijk goed naar de leefomgeving van de dieren. Is dit allemaal in orde? Dan ben je klaar voor de volgende test.

Stel genoeg vragen.. Hierdoor krijg je een goed beeld van de fokker en of hij wel een diervriendelijke en ervaren fokker is.

Let er ook op dat de fokker zelf vragen stelt om er zeker van te zijn dat hij zijn dieren niet zomaar aan iedereen toevertrouwt.

We raden je aan boerderijen te vermijden die meer dan 3 rassen leveren, vooral als de rassen sterk van elkaar verschillen. Ga na of de fokker een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) heeft dat zijn echtheid bewijst.

Het nest dat van Papillon spaniels bestaat meestal uit drie pups. De kleine Papillon puppy’s groeien snel in de eerste zes maanden van hun leven. Daarna vertraagt de groei: de pups hebben de neiging aan te komen. Dus let daar wel op.

De levensduur van een Papillon Spaniël varieert van 12 tot 15 jaar oud.

Puppy Papillon Vlinderhond

Ben jij die persoon die opzoek is naar een schattig en lief maatje, die je overal mee naar toe kan nemen. Dan hoop ik dat je met deze blog geholpen bent!

Als je een beetje tijd en energie in je Papillon pup steekt, kun je weleens jouw perfecte maatje hebben gevonden.  Neem je hond dan geregeld mee voor wandelingen en laat hem goed socialiseren. Dan krijg je er een hoop voor terug en is deze schattig hond echt iets voor jou!

 

Abonneren
Melden van
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline-feedbacks
Bekijk alle reacties
W.
2 maand geleden

Leuk artikel

1
0
Heb jij wat leuks toe te voegen? Deel het met Woefyx