...

Ontmoet Woefy's Top 7 Meest Ongehoorzame Honden van Nederland!

Woefy
stoute hond
Ontdek de meest ondeugende en ongehoorzame hondenrassen die de regels graag aan hun laars lappen. Van ontsnappingskunstenaars tot meubelvernietigers, deze top 7 lijst zal je laten lachen en je verbazen over de streken van deze viervoeters.

4.6/5 – (30 votes)

De top 7 ongehoorzame honden

Wat zijn ongehoorzame honden?🐾

Een ongehoorzame hond is een hond die niet goed luistert naar commando’s of instructies van zijn baasje. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een gebrek aan training, onvoldoende socialisatie of een gebrek aan motivatie. Ongehoorzaamheid kan zich uiten in gedrag zoals niet komen als hij geroepen wordt, trekken aan de lijn, niet zitten of liggen wanneer gevraagd, of niet stoppen met blaffen wanneer dit wordt gevraagd.

Een ongehoorzame hond kan frustrerend zijn voor zijn baasje en kan ook gevaarlijk zijn in bepaalde situaties. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn bij het trainen van een ongehoorzame hond, en om positieve versterkingstechnieken te gebruiken om gewenst gedrag aan te moedigen.
Beagle (1)

De top 7 ongehoorzame honden

7.

De Beagle.

Beagle

De Beagle is een hondenras dat bekend staat om zijn nieuwsgierige en avontuurlijke karakter. Deze trouwe viervoeter is geliefd bij zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters. Ondanks zijn charmante uiterlijk en vriendelijke karakter, staat de Beagle ook bekend als de ongehoorzame hond.

De Beagle is een energieke hond die altijd op zoek is naar nieuwe prikkels en avonturen. Hij heeft een sterke neus en een onstuitbare drang om geuren te volgen, wat soms kan leiden tot ongehoorzaamheid. Ondertussen is het belangrijk om te begrijpen dat de Beagle niet expres ongehoorzaam is, maar simpelweg zijn natuurlijke instinct volgt.

 • De Beagle is zachtaardig en vriendelijk tegenover mensen. Hij is een geweldige metgezel voor het hele gezin en staat altijd klaar om zijn baasje te begroeten met een kwispelende staart en een vrolijke glimlach.
 • De Beagle is ook speels en actief. Hij houdt ervan om buiten te rennen en te spelen, en zal altijd enthousiast meedoen aan spelletjes en activiteiten.
 • Daarnaast is de Beagle ook intelligent en leergierig. Hij is in staat om nieuwe commando’s en trucjes snel te leren, maar kan soms eigenwijs zijn en zijn eigen wil volgen.

  Het is belangrijk om te begrijpen dat de Beagle een goede opvoeding en training nodig heeft om zijn ongehoorzame neigingen onder controle te houden. Met geduld, consistentie en positieve versterking kan de Beagle een gehoorzame en trouwe vriend worden. Het is ook belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan de Beagle te besteden, zodat hij zijn energie kwijt kan en mentaal gestimuleerd wordt.

  Kortom, de Beagle is een fantastisch hondenras met een eigenzinnig karakter. Ondanks zijn ongehoorz

 • Jack Russell Terriër (2)

  De top 7 ongehoorzame honden

  6.

  De Jack Russell Terrier

  Jack Russell Terrier

  De Jack Russell Terrier is een hondenras dat bekend staat om zijn energieke en levendige karakter. Deze trouwe viervoeter is klein van formaat, maar zit boordevol energie en enthousiasme. Ondertussen is de Jack Russell Terrier een populaire keuze onder hondenbezitters vanwege zijn charmante persoonlijkheid en speelse aard.

 • De Jack Russell Terrier is een zachtaardige hond die graag tijd doorbrengt met zijn baasje. Hij is altijd in voor een spelletje en zal je zeker vermaken met zijn levendige en speelse gedrag.
 • Daarnaast staat de Jack Russell Terrier bekend om zijn intelligentie en leergierigheid. Hij is gemakkelijk te trainen en zal snel nieuwe commando’s oppikken. Met de juiste begeleiding en positieve beloningen zal deze hond al snel gehoorzaamheid tonen.
 • De Jack Russell Terrier is ook een uitstekende metgezel voor actieve mensen. Hij houdt van lange wandelingen en speelsessies in de tuin. Met zijn energieke karakter zal hij je zeker aansporen om actief te blijven en samen leuke avonturen te beleven.
 • De Jack Russell Terrier kan echter ook een uitdaging zijn voor onervaren hondenbezitters. Vanwege zijn hoge energieniveau en sterke jachtinstinct heeft hij veel beweging en mentale stimulatie nodig om zich gelukkig en evenwichtig te voelen. Het is belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan de opvoeding en socialisatie van deze toffe hond.

  Border Collie (3)

  De top 7 ongehoorzame honden

  5.

  De Border Collie

  Border Collie

  De Border Collie is een hondenras dat bekend staat om zijn intelligentie en energieke karakter. Deze trouwe viervoeter is van oorsprong gefokt om schapen te hoeden en heeft daarom een sterk ontwikkelde werkdrive. De Border Collie is een fantastische metgezel voor actieve baasjes die graag samen met hun hond willen sporten en uitdagingen willen aangaan.

  De Border Collie staat echter ook bekend als een ongehoorzame hond. Dit betekent niet dat hij niet luistert, maar eerder dat hij zijn eigen ideeën heeft over wat hij wel en niet wil doen. Deze eigenschap kan soms frustrerend zijn voor baasjes die graag de volledige controle willen hebben. Ondertussen is het belangrijk om te begrijpen dat de Border Collie een zeer intelligente en zelfstandige hond is, die graag zijn eigen beslissingen neemt.

  De Border Collie is een toffe vriend die altijd klaar staat voor avontuur. Hij is energiek, enthousiast en altijd in voor een spelletje. Deze eigenschappen maken hem ook zeer geschikt voor hondensporten zoals behendigheid en flyball. Met de juiste training en socialisatie kan de Border Collie een geweldige metgezel zijn voor ervaren hondenbezitters die bereid zijn om tijd en energie te investeren in de opvoeding van deze slimme hond.

  Hier zijn 3 punten waarom de Border Collie ook een zachtaardige hond is:

 • Ondanks zijn ongehoorzame reputatie is de Border Collie eigenlijk een zeer gevoelige hond. Hij is erg gehecht aan zijn baasje en zal er alles aan doen om hem blij te maken.
 • De Border Collie is van nature een zeer zorgzame hond. Hij heeft een sterk instinct om voor anderen te zorgen, wat hem een geweldige familiehond maakt.
 • Deze hond is ook bekend om zijn geduld en tolerantie. Hij kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren
 • Siberische husky (3)

  De top 7 ongehoorzame honden

  4.

  De Siberische Husky

  Siberische Husky

  De Siberische Husky is een hondenras dat bekend staat om zijn prachtige uiterlijk en energieke persoonlijkheid. Deze trouwe viervoeter heeft echter ook een ondeugende kant, waardoor hij vaak wordt gezien als de ongehoorzame hond. Maar laat je niet misleiden door zijn eigenzinnige gedrag, want de Siberische Husky heeft ook veel positieve eigenschappen die hem tot een geweldige metgezel maken.

  • De Siberische Husky is zachtaardig en vriendelijk van aard. Hij staat bekend om zijn liefdevolle en zorgzame karakter, waardoor hij een geweldige keuze is voor gezinnen met kinderen.
  • Daarnaast is de Siberische Husky intelligent en leergierig. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en geniet van mentale stimulatie. Dit maakt hem een ideale hond voor hondensporten en andere activiteiten waarbij hij zijn energie kwijt kan.
  • De Siberische Husky is ook een uitstekende metgezel voor buitenactiviteiten. Hij houdt ervan om lange wandelingen te maken en te genieten van de natuur. Met zijn uithoudingsvermogen en enthousiasme zal hij je zeker motiveren om actief te blijven.

  Hoewel de Siberische Husky soms wat eigenwijs kan zijn, is het belangrijk om te begrijpen dat dit voortkomt uit zijn natuurlijke instincten en onafhankelijke karakter. Met de juiste training, liefde en aandacht kan deze ondeugende hond transformeren in een gehoorzame en betrouwbare metgezel.

  De top 7 ongehoorzame honden

  3.

  De Rottweiler.

  Rottweiler

  De Rottweiler is een trouwe viervoeter die bekend staat om zijn kracht en beschermende karakter. Ondertussen is het belangrijk om te weten dat de Rottweiler een reputatie heeft als een ongehoorzame hond. Maar laat je niet afschrikken door deze reputatie, want met de juiste training en socialisatie kan de Rottweiler een geweldige vriend en buddy worden voor zijn baasje.

  • De Rottweiler is van nature beschermend en zal zijn baasje en eigendommen met zijn leven verdedigen.
  • De Rottweiler is intelligent en leergierig, maar kan soms eigenwijs zijn. Het is belangrijk om consequent en geduldig te zijn bij de training.
  • De Rottweiler heeft een sterke wil en kan soms dominant gedrag vertonen. Het is essentieel om de rol van leider op je te nemen en duidelijke grenzen te stellen.

  Met de juiste begeleiding en socialisatie kan de Rottweiler een fantastische metgezel zijn. Hij heeft een groot hart en zal zijn baasje onvoorwaardelijk liefhebben. Het is belangrijk om de Rottweiler voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie te geven, zodat hij zijn energie op een positieve manier kan kanaliseren.

  Als je op zoek bent naar een beschermende en loyale hond, dan is de Rottweiler zeker een goede keuze. Met de juiste training en liefdevolle verzorging zal deze stoere hond je beste vriend worden.

  Duitse Herder

  De top 7 ongehoorzame honden

  2.

  De Duitse Herder

  Duitse Herder

  De Duitse Herder is een trouwe viervoeter die bekend staat om zijn intelligentie en werkethiek. Ondertussen is het ook een van de meest ongehoorzame hondenrassen. Deze hond heeft een sterke persoonlijkheid en kan soms eigenwijs zijn, waardoor hij niet altijd gehoorzaam is aan zijn baasje.

  De Duitse Herder heeft een lange geschiedenis als werkhond en wordt vaak ingezet als politiehond, speurhond of hulphond. Door zijn hoge energieniveau en intelligentie heeft hij veel mentale en fysieke stimulatie nodig om zich gelukkig en voldaan te voelen. Als hij niet genoeg uitdaging en activiteit krijgt, kan hij ongehoorzaam gedrag vertonen, zoals blaffen, graven of zelfs agressie tonen.

 • De Duitse Herder is echter ook een zachtaardige hond die loyaal is aan zijn baasje. Hij kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren, mits hij op jonge leeftijd goed gesocialiseerd is.
 • Met de juiste training en opvoeding kan de Duitse Herder een fantastische metgezel zijn voor actieve en ervaren hondenbezitters. Het is belangrijk om consequent en geduldig te zijn bij het trainen van deze hond, en positieve versterking te gebruiken om gewenst gedrag te belonen.
 • Als je op zoek bent naar een hond die zowel beschermend als liefdevol is, dan is de Duitse Herder een uitstekende keuze. Hij zal zijn baasje altijd trouw bijstaan en zal er alles aan doen om zijn gezin te beschermen.

  Kortom, de Duitse Herder is een indrukwekkende en energieke hond die wat extra aandacht en training nodig heeft om gehoorzaam te zijn. Met de juiste begeleiding kan hij een geweldige vriend en metgezel zijn voor ervaren hondenbezitters.

 • stoute hond

  De top 7 ongehoorzame honden

  1.

  De Staffordshire Bull Terrier

  Staffordshire Bull Terrier

  De Staffordshire Bull Terrier is een hondenras dat bekend staat om zijn kracht en vastberadenheid. Deze trouwe viervoeter heeft een stoer uiterlijk en een vriendelijk karakter. Ondertussen is het belangrijk om te weten dat de Staffordshire Bull Terrier ook bekend staat als een ongehoorzame hond. Maar laat je niet misleiden door zijn ondeugende reputatie, want deze hond heeft ook veel positieve eigenschappen.

  De Staffordshire Bull Terrier is een toffe hond die graag actief bezig is. Hij houdt van lange wandelingen en speelse spelletjes. Deze energieke hond heeft veel beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Daarnaast is de Staffordshire Bull Terrier ook erg intelligent en leergierig. Hij is in staat om nieuwe commando’s snel te leren en kan goed samenwerken met zijn baasje.

 • De Staffordshire Bull Terrier is zachtaardig en liefdevol naar zijn baasje toe. Hij hecht zich sterk aan zijn gezin en is altijd bereid om zijn baasje te beschermen. Deze hond is een echte buddy en zal altijd trouw aan je zijde staan.
 • Daarnaast is de Staffordshire Bull Terrier ook sociaal naar andere honden toe. Hij kan goed overweg met andere huisdieren en is vaak vriendelijk en speels in de omgang.
 • Deze hond heeft ook een hoog knuffelgehalte. Hij houdt ervan om geknuffeld en geaaid te worden en zal je altijd begroeten met een vrolijke kwispelende staart.
 • Kortom, de Staffordshire Bull Terrier is een fantastische hond voor ervaren hondenbezitters die op zoek zijn naar een energieke en trouwe viervoeter. Met de juiste training en socialisatie kan deze hond een geweldige metgezel zijn voor het hele gezin. Dus als je op zoek bent naar een hond die zowel beschermend als liefdevol is, dan is de Staffordshire Bull Terrier zeker een

  De top 7 ongehoorzame honden

  Tot slot...

  Woefy
  Honden kunnen soms ongehoorzaam gedrag vertonen, wat kan leiden tot frustratie bij hun eigenaren. Er zijn verschillende redenen waarom honden ongehoorzaam kunnen zijn. Ten eerste kan het gebrek aan training en socialisatie een rol spelen. Honden hebben duidelijke regels en grenzen nodig om te begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Daarnaast kan angst, verveling of gebrek aan motivatie ook een rol spelen bij ongehoorzaamheid. Het is belangrijk om te begrijpen dat ongehoorzaamheid niet altijd de schuld van de hond is, maar ook kan worden veroorzaakt door een gebrek aan duidelijke communicatie en begrip tussen de hond en zijn eigenaar. Het is essentieel om geduldig en consistent te zijn bij het trainen van een hond en positieve versterkingstechnieken te gebruiken om gewenst gedrag te bevorderen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en zijn eigen persoonlijkheid en temperament heeft. Door een goede band op te bouwen en de behoeften van de hond te begrijpen, kan ongehoorzaamheid worden verminderd en kan een harmonieuze relatie tussen hond en eigenaar worden bevorderd.