...

Ontmoet De Top 7 Ondeugende Honden Van Nederland!

Woefy
ondeugende honden
Ontdek de meest ondeugende hondenrassen die de wereld te bieden heeft. Van grappenmakers tot ontsnappingskunstenaars, deze zeven honden zullen je zeker aan het lachen maken. Lees verder om meer te weten te komen over hun ondeugende streken en charmante persoonlijkheden.

4.6/5 – (30 votes)

De top 7 ondeugende honden

Wat zijn ondeugende honden?🐾

Ondeugende honden zijn honden die de neiging hebben om zich niet altijd aan de regels te houden en soms wat streken uithalen. Ze kunnen bijvoorbeeld kauwen op meubels, schoenen of andere voorwerpen, blaffen naar vreemden, ontsnappen uit de tuin of opspringen tegen mensen. Deze ondeugende gedragingen worden beoordeeld op basis van de mate waarin ze voorkomen, de ernst van de schade die ze veroorzaken en de impact op het dagelijks leven van de eigenaar. Een hond kan als ondeugend worden beschouwd als hij regelmatig ongewenst gedrag vertoont en niet goed reageert op training en correcties. Het is belangrijk om te begrijpen dat ondeugend gedrag vaak voortkomt uit verveling, gebrek aan training of onvoldoende lichaamsbeweging. Het is dus essentieel om de oorzaak van het gedrag aan te pakken en de hond op een positieve en consistente manier te trainen.
Shiba (1)

De top 7 ondeugende honden

7.

De Shiba Inu.

Shiba Inu

De Shiba Inu is een hondenras dat bekend staat om zijn ondeugende karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een eigenzinnige persoonlijkheid en een speelse instelling. Ondanks zijn kleine formaat is de Shiba Inu een echte durfal en houdt hij ervan om zijn baasje uit te dagen.

Waarom is de Shiba Inu de ondeugende hond? Hier zijn drie punten:

 • De Shiba Inu heeft een sterk jachtinstinct en kan soms eigenwijs zijn tijdens het uitlaten. Hij kan plotseling achter een konijn of eekhoorn aanrennen, waardoor het baasje soms flink moet trekken aan de riem.
 • Deze hond heeft een sterke wil en kan soms koppig zijn tijdens het trainen. Hij heeft een eigen mening en zal niet zomaar alles doen wat het baasje vraagt. Een consequente opvoeding is daarom belangrijk.
 • De Shiba Inu is ook erg nieuwsgierig en avontuurlijk. Hij kan soms ontsnappingspogingen ondernemen om de wereld te verkennen. Het baasje moet daarom altijd alert zijn en ervoor zorgen dat de omgeving veilig is.
 • Ondanks zijn ondeugende karakter is de Shiba Inu een fantastische metgezel. Hij is energiek, speels en altijd klaar voor avontuur. Met zijn charmante uitstraling en eigenzinnige persoonlijkheid weet hij het hart van zijn baasje te veroveren. Dus als je op zoek bent naar een toffe hond die je leven opvrolijkt, is de Shiba Inu zeker een goede keuze!

  Australische Herder (3)

  De top 7 ondeugende honden

  6.

  De Australische Herder

  Australische Herder

  De Australische Herder is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn energieke en speelse karakter. Deze trouwe viervoeter is geliefd bij zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters. Maar waarom wordt de Australische Herder vaak beschouwd als de ondeugende hond? Hier zijn drie punten die dit ras zo uniek en uitdagend maken:

 • 1. Hoog energieniveau: De Australische Herder barst van de energie en heeft veel beweging nodig. Dit betekent dat je als baasje altijd klaar moet staan voor lange wandelingen, actieve spelletjes en uitdagende trainingsactiviteiten. Het is belangrijk om deze hond voldoende fysieke en mentale stimulatie te bieden, anders kan hij zich gaan vervelen en ondeugend gedrag vertonen.
 • 2. Intelligentie en nieuwsgierigheid: De Australische Herder is een slimme hond die graag nieuwe dingen leert en ontdekt. Hij is altijd op zoek naar uitdagingen en kan soms op eigen houtje op onderzoek uitgaan. Dit betekent dat je als baasje alert moet zijn en ervoor moet zorgen dat je huis en tuin veilig zijn voor deze nieuwsgierige vriend. Het is ook belangrijk om hem voldoende mentale stimulatie te bieden, zoals puzzels en gehoorzaamheidstraining.
 • 3. Sterke herdersinstincten: De Australische Herder heeft van nature sterke herdersinstincten. Hij heeft de neiging om zijn omgeving te willen controleren en beschermen. Dit kan zich uiten in waakzaamheid, territoriaal gedrag en soms zelfs overbeschermend gedrag naar zijn baasje toe. Het is belangrijk om dit instinct te begrijpen en te kanaliseren door middel van positieve training en socialisatie.
 • Ondanks zijn ondeugende karakter is de Australische Herder een geweldige metgezel voor actieve en toegewijde baasjes. Met de juiste

  Amerikaanse Staffordshire Terriër (4)

  De top 7 ondeugende honden

  5.

  De Staffordshire Bull Terriër

  Staffordshire Bull Terriër

  De Staffordshire Bull Terriër is een hondenras dat bekend staat om zijn ondeugende karakter. Deze trouwe viervoeter is altijd op zoek naar avontuur en houdt ervan om zijn baasje te verrassen met zijn speelsheid en energie.

  De Staffordshire Bull Terriër staat bekend om zijn ondeugende streken. Hier zijn drie punten waarom deze hond zo ondeugend is:

 • De Staffordshire Bull Terriër is erg nieuwsgierig en kan soms in de problemen komen door zijn drang om alles te ontdekken. Hij zal niet aarzelen om in de vuilnisbak te snuffelen of op zoek te gaan naar verboden terrein.
 • Deze hond heeft een sterke wil en kan soms eigenwijs zijn. Hij zal proberen zijn zin te krijgen en kan koppig zijn als hij iets niet wil doen. Dit kan resulteren in grappige situaties waarin hij zijn baasje probeert te slim af te zijn.
 • De Staffordshire Bull Terriër is ook erg speels en kan soms wat te enthousiast worden tijdens het spelen. Hij kan bijvoorbeeld te wild worden tijdens een spelletje apporteren en per ongeluk zijn baasje omver duwen.
 • Maar maak je geen zorgen, ondanks zijn ondeugende karakter is de Staffordshire Bull Terriër ook een liefdevolle en loyale vriend. Hij zal altijd klaarstaan om je te beschermen en zal je nooit vervelen met zijn speelse streken.

  Border Collie (3)

  De top 7 ondeugende honden

  4.

  De Border Collie

  Border Collie

  De Border Collie is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn intelligentie en werkethiek. Deze trouwe viervoeter is een echte buddy voor zijn baasje en staat altijd klaar om te helpen. Maar waarom wordt de Border Collie vaak beschouwd als de ondeugende hond? Hier zijn drie punten die dit gedrag illustreren:

 • 1. Energiek en actief: De Border Collie barst van de energie en heeft veel beweging nodig. Als deze hond niet voldoende fysieke en mentale stimulatie krijgt, kan hij zijn energie op ondeugende manieren uiten, zoals het slopen van spullen of het graven in de tuin.
 • 2. Intelligent en nieuwsgierig: De Border Collie is een van de slimste hondenrassen en heeft een grote drang om te leren en te ontdekken. Deze nieuwsgierigheid kan soms leiden tot ondeugend gedrag, zoals het openen van deuren of het vinden van manieren om aan eten te komen dat buiten bereik is.
 • 3. Herdersinstinct: Als herdershond heeft de Border Collie een sterk instinct om te drijven en te hoeden. Dit kan resulteren in het najagen van fietsers, joggers of zelfs auto’s, wat als ondeugend gedrag kan worden gezien.
 • Hoewel de Border Collie soms ondeugend kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat dit gedrag voortkomt uit zijn natuurlijke eigenschappen en energieniveau. Met de juiste training, voldoende beweging en mentale stimulatie kan de Border Collie een geweldige metgezel zijn voor actieve en ervaren hondenbezitters. Dus als je op zoek bent naar een energieke en intelligente hond die je leven opvrolijkt, is de Border Collie een toffe keuze!

  Beagle (2)

  De top 7 ondeugende honden

  3.

  De Beagle.

  Beagle

  De Beagle is een hondenras dat bekend staat om zijn ondeugende karakter. Deze trouwe viervoeter is altijd op zoek naar avontuur en kan soms wat eigenwijs zijn. Ondanks zijn kleine formaat heeft de Beagle een grote persoonlijkheid en een energiek temperament.

  Waarom is de Beagle de ondeugende hond? Hier zijn drie punten die dit ras zo speels en ondeugend maken:

 • 1. Jachthondeninstinct: De Beagle is van nature een jachthond en heeft een sterk ontwikkeld reukvermogen. Dit betekent dat hij altijd op zoek is naar interessante geuren en sporen om te volgen. Het kan soms lastig zijn om de aandacht van een Beagle te krijgen wanneer hij een geur heeft opgepikt. Hij kan dan eigenwijs zijn en zijn eigen weg gaan, wat hem een ondeugende reputatie geeft.
 • 2. Energiek en nieuwsgierig: De Beagle is een energiek ras dat altijd op zoek is naar nieuwe avonturen. Hij houdt ervan om te rennen, te spelen en nieuwe dingen te ontdekken. Deze nieuwsgierigheid kan soms leiden tot ondeugend gedrag, zoals het graven in de tuin of het achtervolgen van kleine dieren. Het is belangrijk om de Beagle voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie te geven om zijn energie in goede banen te leiden.
 • 3. Sociaal en vriendelijk: Ondanks zijn ondeugende karakter is de Beagle een sociaal en vriendelijk ras. Hij houdt van gezelschap en kan goed opschieten met andere honden en mensen. Deze vriendelijkheid kan er echter ook voor zorgen dat de Beagle soms te enthousiast wordt en zijn grenzen vergeet. Hij kan dan ondeugend gedrag vertonen, zoals springen tegen mensen of trekken aan de riem tijdens het uitlaten.

  Kortom, de Beagle is een ondeugende hond vanwege zijn jachthondeninstinct, energie

 • Dalmatiër (1)

  De top 7 ondeugende honden

  2.

  De Dalmatiër

  Dalmatiër

  De Dalmatiër is een hondenras dat bekend staat om zijn ondeugende karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een speelse en energieke persoonlijkheid, waardoor hij altijd op zoek is naar avontuur. De Dalmatiër is nieuwsgierig van aard en kan soms wat eigenwijs zijn, wat hem de reputatie van ondeugende hond heeft opgeleverd.

  Waarom is de Dalmatiër zo ondeugend? Hier zijn drie punten die laten zien waarom deze hond zijn ondeugende reputatie verdient:

 • 1. De Dalmatiër is een echte durfal. Hij is niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en kan soms wat roekeloos zijn. Dit kan resulteren in ondeugend gedrag, zoals het uitgraven van de tuin of het stelen van eten van het aanrecht.
 • 2. Deze hond heeft veel energie en heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Als hij niet genoeg lichaamsbeweging krijgt, kan hij zijn energie op een ondeugende manier uiten, zoals het slopen van spullen in huis of het achtervolgen van andere dieren.
 • 3. De Dalmatiër is intelligent en leergierig. Hij houdt ervan om uitdagingen aan te gaan en nieuwe trucjes te leren. Dit kan echter ook betekenen dat hij zijn intelligentie gebruikt om ondeugende streken uit te halen, zoals het openen van deuren of het ontsnappen uit de tuin.

  Ondanks zijn ondeugende karakter is de Dalmatiër een fantastische metgezel voor ervaren hondenbezitters. Met de juiste training, voldoende beweging en mentale stimulatie kan hij uitgroeien tot een gehoorzame en liefdevolle vriend. Dus, als je op zoek bent naar een hond met een speelse en ondeugende persoonlijkheid, dan is de Dalmatiër zeker een goede keuze!

 • Jack Russell Terriër (3)

  De top 7 ondeugende honden

  1.

  De Jack Russell Terriër

  De Jack Russell Terriër

  De Jack Russell Terriër is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn ondeugende karakter. Deze trouwe viervoeter is klein van formaat, maar zit boordevol energie en enthousiasme. Met zijn levendige persoonlijkheid weet hij zijn baasje altijd te verrassen en te vermaken.

  Waarom is de Jack Russell Terriër zo ondeugend? Hier zijn drie punten die laten zien waarom deze hond zo speels en avontuurlijk is:

 • De Jack Russell Terriër is altijd op zoek naar actie en avontuur. Hij houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken en is niet bang om grenzen te verleggen. Dit kan soms leiden tot wat ondeugende streken, maar het maakt hem ook een geweldige metgezel voor mensen die houden van avontuurlijke activiteiten.
 • Deze hond heeft een enorme hoeveelheid energie en kan soms wat onstuimig zijn. Hij rent en springt graag, en kan soms wat te enthousiast worden tijdens het spelen. Dit kan leiden tot wat ondeugende momenten, maar het laat ook zien hoe levendig en energiek deze hond is.
 • De Jack Russell Terriër heeft een sterk jachtinstinct en is altijd alert op zijn omgeving. Hij kan soms wat eigenwijs zijn en zijn eigen plan trekken. Dit kan leiden tot wat ondeugende streken, maar het laat ook zien hoe slim en zelfstandig deze hond is.
 • Als je op zoek bent naar een hond die je leven opvrolijkt en altijd voor verrassingen zorgt, dan is de Jack Russell Terriër de perfecte keuze. Met zijn ondeugende karakter en speelse persoonlijkheid zal hij je zeker vermaken en je beste vriend worden.

  De top 7 ondeugende honden

  Tot slot...

  Woefy
  Na het onderzoeken van ondeugende honden kan geconcludeerd worden dat deze dieren vaak uitdaging en stimulatie nodig hebben om hun energie kwijt te kunnen. De ondeugendheid van honden kan voortkomen uit verveling, gebrek aan lichaamsbeweging of onvoldoende mentale stimulatie. Het is belangrijk voor hondeneigenaren om te begrijpen dat ondeugend gedrag vaak voortkomt uit een behoefte die niet wordt vervuld. Het is daarom essentieel om voldoende tijd en aandacht aan de hond te besteden, zodat hij zijn energie kan kanaliseren en zijn natuurlijke instincten kan uiten. Het bieden van voldoende speelgoed, regelmatige wandelingen en trainingssessies kan helpen om de ondeugendheid van de hond te verminderen. Daarnaast is het belangrijk om consequent te zijn in de opvoeding en duidelijke grenzen te stellen. Ondeugend gedrag kan ook voorkomen worden door het creëren van een veilige en stimulerende omgeving voor de hond. Door de juiste zorg en aandacht te bieden, kan ondeugend gedrag bij honden verminderd worden en kan er een harmonieuze relatie tussen de hond en zijn eigenaar ontstaan.