...

Leer alles over de Old English Sheepdog!

Old English Sheepdog
Woefy

Woefy beantwoordt je vragen

  23-01 |

5/5 – (2 votes)

Ben jij benieuwd naar de vrolijke Old English Sheepdog?

In dit artikel ontdek je alles over deze super clownachtige en loyale herdershond.

Super handig voor (aankomende) baasjes en als je gewoon je horizon wilt verbreden.

Dus waar wacht je nog op? Veel lees plezier!

Het karakter van een Old English Sheepdog

Sociaal & Omgang
87%
Speels & Beweging
92%
Rustig in huis
61%
Waaks
85%
Geschikt in de stad
46%
Gezinshond
65%
Verzorging Vacht
98%

Vliegensvlugge navigatie:

Een Old English Sheepdog wordt meestal tussen de 10 en 12 jaar oud.

Meestal is dit ras sterk en gezond, wat betekent dat je er op kan rekenen dat je jouw trouwe viervoeter vele  jaren bij je hebt.

Als je goed voor hem zorgt, kan kunnen ze wel 15 jaar oud worden!

De prijs van een Old English Sheepdog kan variëren. De aanschafprijs ligt rond de 1000 euro.

Zoals bij alle honden is het belangrijk om te onthouden dat de aanschafprijs slechts een klein deel is van de totale kosten. Zodra je een Old English Sheepdog koopt moet je ook rekening houden met de kosten voor voedsel, verzorging, medische kosten en opleiding.

Als je serieus overweegt om een Old English Sheepdog aan te schaffen, is het verstandig om na te denken over je financiële middelen en of je in staat bent om deze kosten op te brengen.

Als je van plan bent een Old English Sheepdog pup te kopen zonder stamboom, kijk dan alsjeblieft goed uit en lees dit artikel goed.

Doordat je weet waar je op moet letten kun je voorkomen dat je je pup bij een broodfokker koopt. De prijs van een pup zonder stamboom zijn enkele honderden euro’s.

Tip: Het is belangrijk om te onthouden dat honden niet alleen geld kosten om te kopen, maar ook om voor te zorgen. Zorg ervoor dat je de tijd en het geld hebt om goed voor een hond te zorgen voordat je er een koopt.

Het is belangrijk om je Old English Sheepdog voldoende beweging te geven.

Ga in iedergeval een keer per dag stevig wandelen. Het liefst een uur per dag en in een gebied waar hij lekker kan rond rennen. Verder is het aan te raden om hem nog 3 keer  10 minuten  uit te laten.

Dit helpt de hond fit en gezond te blijven, waardoor hij langer kan genieten van het leven.

Als je meer tijd hebt, kun je natuurlijk ook langere wandelingen maken met je hond. Zo kunnen jullie samen genieten van de buitenlucht en elkaar beter leren kennen!

Er zijn verschillende kleuren Old English Sheepdog.

De meest voorkomende kleur is grijs met witte aftekeningen. Daarnaast zijn er nog de kleuren Blue Merle, Blauw, Grijs, Grizzle.

Sommige honden hebben een combinatie van twee of meer kleuren. 

Kleuren: Blue Merle, Blauw, Grijs, Grizzle

Het kopen van een Old English Sheepdog is niet moeilijk. Je kan deze honden vinden bij lokale fokkers, dierenwinkels en op internet.

Als je ervoor kiest om online te zoeken, zijn er veel websites waar je informatie over deze honden kan vinden.

Ook zijn er verschillende forums waar je vragen kan stellen aan andere eigenaren van Old English Sheepdogs.

Zo weet je precies wat je moet verwachten als je besluit om een pup te adopteren of te kopen.

Als je in contact wilt komen met erkende fokker zou ik je willen adviseren om ten rade te gaan bij de officiële Old English Sheepdog Club.

Tip: Pas op met tweedehands websites. Deze worden vaak gebruikt door broodfokkers. Verderop in dit artikel laten we je zien waar deze aan kunt herkennen.

Een Old English Sheepdog is een zeer sociale hond. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig om gelukkig te zijn.

Daarom is het belangrijk dat je er altijd voor ze bent als je een Old English Sheepdog in huis neemt.

Als je deze hond alleen laat, kan hij verveeld raken en ongelukkig worden.

Het is daarom beter om ervoor te zorgen dat hij gezelschap krijgt van andere mensen of dieren, of door hem mee te nemen naar activiteiten buitenshuis waar hij met anderen kan spelen en socializen. 

Natuurlijk moet je een keer weg. Hiervoor kan je hem trainen. Laat hem langzaam wennen aan het alleen zijn. 

Over het algemeen zijn het honden die niet goed alleen kunnen zijn.

Honden zijn leuke, trouwe metgezellen. Een Old English Sheepdog is een prachtige hond die veel verzorging nodig heeft.

Deze hond heeft dagelijks borstelbeurten en af en toe een bad nodig.

Ook moet je ervoor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt, omdat hij een actieve hond is. Daarnaast moet je hem ook mentaal stimuleren door middel van spelletjes of training.

Als je alle verzorging geeft die de Old English Sheepdog nodig heeft, dan ben je beloond met een liefdevolle en gehoorzame viervoeter!

Als je op zoek bent naar een grote, krachtige en imposante hond met een zachte en knuffelige uitstraling, dan is de Old English Sheepdog misschien wel het perfecte ras voor jou! Deze hond is direct herkenbaar aan zijn lange, dikke, ruige en grijswitte vacht, die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook waterafstotend is. Met hun compacte lichaamsbouw en minimale schofthoogte van 61 cm, zijn Old English Sheepdogs sterke en stevige honden die tot 46 kg kunnen wegen.

De Old English Sheepdog heeft ook een opvallende kop met een volumineuze en vierkante schedel. De neus is groot en glanzend zwart en de neusgaten zijn breed. De sterke, grote tanden en stevige, gearticuleerde kaken in de vorm van een schaar maken deze hond tot een geweldige waakhond en metgezel.

Wat de Old English Sheepdog ook zo speciaal maakt, is hun schattige en knuffelige uitstraling. Puppy’s worden geboren met een zwart-witte vacht die later plaats maakt voor een meer gebruikelijke grijze of zilverkleurige vacht. En hoewel ze een dikke vacht hebben, verharen ze alleen als ze worden geborsteld. Dus als je een fan bent van het borstelen van je hond, dan is de Old English Sheepdog het perfecte ras voor jou!

Dus, als je op zoek bent naar een grote, sterke en knuffelige hond die je hart zal stelen, overweeg dan zeker de Old English Sheepdog. Hun liefde voor knuffels en hun beschermende karakter maken ze tot geweldige familiehonden en trouwe metgezellen voor het leven.

Gewicht:Teefjes: 27–36 kg, Reutjes: 32–45 kg
Hoogte: Teefjes: 51–56 cm, Reutjes: 56–61 cm

Een Old English Sheepdog is volwassen als hij of zij ongeveer 18 maanden oud is.

Ze bereiken hun volwassenheid op dezelfde manier als andere hondenrassen: door te groeien en te leren.

Als je eigenaar bent van zo’n prachtige hond, wil je natuurlijk dat hij of zij gezond blijft en goed gedrag vertoont. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je Old English Sheepdog alle voeding en training krijgt die hij nodig heeft om volwassene te worden.

Old English Sheepdog (4)

Old English Sheepdog karakter

Waarom een Old English Sheepdog?

Als je op zoek bent naar een toegewijde en liefdevolle hond die je leven kan verrijken, dan is de Old English Sheepdog een geweldige keuze! Deze hond is niet alleen slim en energiek, maar heeft ook een prachtige uitstraling door zijn unieke dikke vacht.

De Old English Sheepdog is van nature nooit angstig of agressief. Ze zijn erg gehecht aan hun baasjes en hebben veel energie om samen leuke dingen te doen. Ze zijn ook intelligent en hebben een sociaal en flexibel temperament. En als kers op de taart, zijn ze ook nog eens clownachtig en grappig!

Deze hond houdt van gezelschap en warmte van mensen en blijft altijd loyaal aan hun baasjes. Hoewel ze in eerste instantie het beste passen in een landelijke omgeving, kunnen ze zich met de juiste training en oefening ook aanpassen aan een stedelijke levensstijl. Ze zijn niet de makkelijkste honden om te trainen, maar het is zeker de moeite waard!

Met een Old English Sheepdog in huis, heb je altijd een trouwe en toegewijde vriend aan je zijde die je leven zal verrijken. Dus waar wacht je nog op? Haal er snel een in huis en geniet van de prachtige band die je samen opbouwt!

Is de Old English Sheepdog een familiehond?

De Old English Sheepdog is een geweldige familiehond. Ze zijn lief, trouw en intelligent. Ze hebben veel energie en houden van spelen met kinderen. Ook zijn ze erg goed in gehoorzaamheidstraining, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. 

De Nieuw-Zeelandse Kennel Club voegt eraan toe dat ze misschien proberen kinderen te hoeden door ze zachtjes tegen het lijf te lopen’.

Bovendien hebben deze honden een vriendelijke aard die ervoor zorgt dat ze goed samengaan met andere huisdieren en mensen. Kortom, de Old English Sheepdog is echt een perfecte familiehond!

Ze zijn ook erg sociaal en kunnen goed omgaan met andere honden, kinderen en volwassenen. Ook zijn ze makkelijk te trainen, waardoor ze de perfecte gezinshond maken. 

Houden Old English Sheepdog van bewegen & spelletjes?

Old English Sheepdogs houden van bewegen en spelletjes. Ze zijn actieve, energieke honden die graag buiten zijn om te rennen, springen en spelen. Ze hebben veel aandacht nodig en genieten ervan om met hun baasje samen te zijn. 

Old English Sheepdogs kunnen ook urenlang spelletjes doen zoals apporteren of frisbee vangen. 

Het is belangrijk dat ze regelmatig wordt uitgelaten om hun energie kwijt te raken, anders kan dit leiden tot ongewild gedrag binnenshuis.

Zijn Old English Sheepdogs aanhankelijk?

Old English Sheepdog zijn erg aanhankelijke honden. Ze hebben een sterke band met hun baasje en willen graag bij je in de buurt zijn.

Ze genieten van knuffels en aandacht, maar ook van spelletjes zoals apporteren of frisbeeën.

Dus de Old English Sheepdogs zijn enorm liefdevolle dieren die altijd voor je klaar staan!

 

Kan ik mijn Old English Sheepdog alleen laten?

Een Old English Sheepdog is een zeer sociale hond. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig om gelukkig te zijn.

Daarom is het belangrijk dat je er altijd voor ze bent als je een Old English Sheepdog in huis neemt.

Als je deze hond alleen laat, kan hij verveeld raken en ongelukkig worden.

Het is daarom beter om ervoor te zorgen dat hij gezelschap krijgt van andere mensen of dieren, of door hem mee te nemen naar activiteiten buitenshuis waar hij met anderen kan spelen en socializen. 

Natuurlijk moet je een keer weg. Hiervoor kan je hem trainen. Laat hem langzaam wennen aan het alleen zijn. 

Over het algemeen zijn het honden die niet goed alleen kunnen zijn.

Tip: laat je hond nooit langer dan 4 tot 6 uur alleen.

Old English Sheepdog (2)
Honden verzorging

Old English Sheepdog verzorging

Wat voor verzorging heeft een Old English Sheepdog nodig?

Jij hebt een Old English Sheepdog en je wilt weten wat voor verzorging hij nodig heeft? Geen probleem! Een Old English Sheepdog is een actieve hond die veel beweging nodig heeft. 

Ga in iedergeval een keer per dag stevig wandelen. Het liefst een uur per dag en in een gebied waar hij lekker kan rond rennen. Verder is het aan te raden om hem nog 3 keer  10 minuten  uit te laten.

 Ook is regelmatige borstel- en kambeurten belangrijk, zodat de lange vacht er mooi uitziet. 

Verder moet je ervoor zorgen dat hij genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt door hem goede voeding te geven. 

En als laatste is ook socialisatie van groot belang; zo leert jouw hond andere honden en mensen kennnen, waardoor hij minder angstig wordt in onbekende situaties.

Heeft de Old English Sheepdog vacht verzorging nodig?

Een Old English Sheepdog heeft een dikke dubbele vacht die veel verzorging nodig heeft. Je moet de vacht elke dag borstelen om knopen te voorkomen en je hond gezond te houden. 

Ook is het aan te raden om de nagels van je hond af en toe te knippen of trimmen als ze lang worden. Dit helpt bij het behoud van een goede conditie van de poten van je hond.

Hoe vaak moet een Old English Sheepdog in bad of douche?

Een Old English Sheepdog heeft een dikke, vacht die veel verzorging nodig heeft. Het is ook belangrijk om eens in de 6 tot 8 weken  je hond te badderen met speciale shampoo’s en conditioners.

Als je je hond af en toe wast, zal hij er glanzend uitzien en gezonder blijven.

Let wel op te vaak wassen is slecht voor de huid.

wassen van je hond

Andere vragen:

Kammen van een Old English Sheepdog is niet moeilijk. Je hebt alleen wat geduld en de juiste materialen nodig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Koop een kam met brede tanden voor het verwijderen van dode haren uit de vacht van je hond.

2. Begin met kammen bij de nek en werk naar beneden toe, terwijl je alle knopen losmaakt in de vacht.

3. Gebruik een föhn om het haar te drogen voordat je gaat kammen, omdat natte lokken moeilijker te ontwarren zijn dan droge lokken.

4. Kam twee keer per week om knopen te voorkomen en om het haar glanzend en gezond te houden.

5. Als er toch knopen ontstaan, maak ze dan zo snel mogelijk los met behulp van een speciale tang of schaartje dat speciaal bedoeld is voor hondenharen; gebruik nooit normale scharen!

6 . Breng af en toe conditioner aan op het haar om het soepeler te maken; laat dit even intrekken voordat je begint met kammen of borstelen..

Het wassen of douchen van een Old English Sheepdog is een belangrijk onderdeel van het verzorgingsproces. Hier zijn de stappen die je moet volgen om jouw hond te wassen of te douchen:

1. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt, zoals shampoo, conditioner en een handdoek.

2. Breng je hond naar de badkuip en laat hem erin stappen. Als hij niet gewend is aan water, kun je beginnen met wat warm water over zijn poten laten lopen om hem eraan te laten wennen.

3. Gebruik milde shampoo voor hondenharen en masseer dit in op zijn vacht terwijl je het uitspoelt met warm water totdat al het schuim weg is.

4. Spoel daarna de conditioner goed uit met warm water en dep droog met een handdoek voordat hij uit de badkuip stapt.

5 . Laat hem loslopen om af te koelen voordat hij wordt geföhnd of buitengaats gebracht om af te drogen in frisse lucht (indien mogelijk). Als je bovenstaande stappen volgt, kan jouw Old English Sheepdog er weer stralend uitzien!

Ja, de oren van een Old English Sheepdog kunnen extra aandacht nodig hebben om gezond te blijven.

Zoals bij alle honden, is het belangrijk om de oren van een Old English Sheepdog regelmatig te inspecteren en eventueel te reinigen.

Als de oren van de hond vuil zijn, is het aan te raden om ze te reinigen met een vochtige doek of een oorreiniger speciaal voor honden.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de oren van je Old English Sheepdog niet te vochtig worden, aangezien dit kan leiden tot oorontstekingen.

Als de oren van je Old English Sheepdog rood of gezwollen zijn of als hij pijn lijkt te hebben bij het aanraken van zijn oren, is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan voor een check-up. 

Ja, het is belangrijk om de tanden van een Old English Sheepdog regelmatig te poetsen om ervoor te zorgen dat hij gezonde tanden en een gezonde mond heeft. 

Zoals bij alle honden is poetsen belangrijk. Als je dit verwaarloosd bij je Old English Sheepdog kan het leiden tot tandplak, tandvleesontstekingen en andere mondproblemen.

Om de tanden van je Old English Sheepdog te poetsen, kan je een speciaal hondentandenborstel en hondentandpasta gebruiken.

Het is belangrijk om de tanden van de hond twee keer per week te poetsen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Als je niet zeker weet hoe je de tanden van je Old English Sheepdog moet poetsen, is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan voor advies of om een professionele tandenreiniging te laten doen. 

Ja, het is belangrijk om de nagels van je Old English Sheepdog af en toe te knippen om ervoor te zorgen dat ze niet te lang worden.

Als de nagels van de hond te lang worden, kan dit leiden tot pijn en ongemak voor de hond en kan het ook leiden tot problemen met de voeten en de poten.

Om de nagels van je Old English Sheepdog te knippen, kan je een speciale honden nagel knipper gebruiken of je kunt naar de dierenarts gaan voor een professionele nagel knip behandelingen.

Het is belangrijk om de nagels van de hond regelmatig te inspecteren en ze af en toe te knippen om ervoor te zorgen dat ze niet te lang worden.

Als je niet zeker weet hoe je de nagels van je Old English Sheepdog moet knippen, is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan voor advies of om een professionele nagel knip behandeling te laten doen. 

Hondje knows best

Old English Sheepdog kopen

Waar moet ik aan denken als ik Old English Sheepdog ga kopen?

Je gaat een Old English Sheepdog kopen. Wat leuk! Natuurlijk kan je niet wachten totdat het moment daar is. Ondanks je enthousiasme moet je toch op een paar dingen letten. Je krijgt van Woefy enkele handige handvatten om een succesvolle aankoop te doen:
 
 1. Zoek een betrouwbare Old English Sheepdog fokker of opvangcentrum: Het is belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare fokker of opvangcentrum die gezonde en goed gefokte Old English Sheepdog verkoopt. Neem de tijd om te onderzoeken verschillende opties en vraag naar de gezondheidsgeschiedenis van de honden, het fokbeleid en eventuele garanties of terugbetaalregelingen.

 2. Maak een budget: Denk na over hoeveel geld je wilt uitgeven aan je Old English Sheepdog en hou rekening met kosten zoals voer, verzorging, opvoeding en eventuele medische kosten.

 3. Overweeg of de levensstijl van de Old English Sheepdog bij je past: Denk na over hoe je Old English Sheepdog zal passen bij je levensstijl. Houd rekening met zaken zoals hoeveel tijd je hebt om voor je hond te zorgen, hoeveel beweging hij nodig heeft en of je genoeg ruimte hebt in je huis of appartement.

 4. Vraag advies aan een dierenarts of een professioneel: Als je twijfelt over welke Old English Sheepdog het beste bij je past, vraag dan advies aan een dierenarts of een professioneel die ervaring heeft met deze ras. Zij kunnen je helpen om een hond te kiezen die bij je past en je advies geven over hoe je voor je hond kunt zorgen.

Voldoe je aan alle eisen? En wil je jouw pup bij een fokker gaan kopen? Super!

Woefy helpt je in deze paragrafen om een onbetrouwbare fokker te herkennen.

Je weet na het lezen wanneer je een succesvolle aankoop kan doen en wanneer je het op een rennen moet zetten:

 

 

1. Let op de leefomgeving

Als eerste is het belangrijk om de leefomgeving goed te onderzoeken. De weerstand van de  Old English Sheepdog puppy’s is nog niet optimaal, daarom is hygiëne erg belangrijk.

Je kunt je afvragen: 

 • Hoe ziet de omgeving eruit?
 • Zien de pups er goed en verzorgd uit?
 • En is de hygiëne in orde van zowel de pups als de andere honden die er rond lopen?  

Tip: Vraag de Old English Sheepdog fokker of je ergens je handen kunt wassen. Doe hier een kleine inspectie.

2. De Old English Sheepdog pups worden eerder uit het nest gehaald

De Old English Sheepdog pup mag pas het nest verlaten na 8 a 9 weken.  Daarnaast is het erg belangrijk dat de pups de eerste 7 weken bij hun moeder zijn. Als de fokker de pups eerder wilt geven is dit geen goed teken. 

 

3. De moederhond is niet aanwezig

Het is erg belangrijk dat de pups de eerste 7 weken bij hun moeder zijn. Als de Old English Sheepdog moeder niet aanwezig is kan dit een indicatie zijn voor een broodfokker. Let goed op!

Vraag open vragen en doe een onderzoek waarom de moeder niet aanwezig is. Vertrouw je het niet? Doe het dan niet. Als de fokker de pups eerder wilt geven is dit geen goed teken. 

 

 

4. De fokker geeft afwijkende instructies en vertoont ongepast gedrag

Luister goed naar de instructies van de Old English Sheepdog fokker. Hieruit kun je goed opmaken of de fokker hart voor de zaak heeft. Analyseer wat hij of zij zegt en maak in combinatie met de boven genoemde punten een conclusie.

Old English Sheepdog (3)

Old English Sheepdog ziektes en kwaaltjes

Waar kan je aan zien of je Old English Sheepdog ziek is?

Er zijn een aantal tekenen waaraan je kunt zien of je  Old English Sheepdog ziek is. Als je opmerkt dat je hond één of meer van de volgende dingen doet, is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan voor een check-up:

 1. Veranderingen in eetlust: Als je  Old English Sheepdog plotseling geen eetlust heeft of als hij meer of minder eet dan normaal, kan dit een teken zijn dat hij ziek is.

 2. Veranderingen in energieniveau: Als je  Old English Sheepdog plotseling heel moe is of als hij veel meer energie heeft dan normaal, kan dit ook een teken zijn dat hij ziek is.

 3. Veranderingen in gedrag: Als je  Old English Sheepdog plotseling anders gedraagt, zoals minder aanhankelijk zijn of meer tijd alleen willen doorbrengen, kan dit ook een teken zijn dat hij ziek is.

 4. Fysieke tekenen: Als je  Old English Sheepdog bijvoorbeeld braakt, diarree heeft, koorts heeft of andere fysieke tekenen van ziekte vertoont, is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan.

Dit zijn enkele tekenen waaraan je kunt zien of je Old English Sheepdog ziek is.

Als je opmerkt dat je Old English Sheepdog één of meer van deze tekenen vertoont, is het aan te raden om naar de dierenarts te gaan voor een check-up.

Wat voor ziektes of kwaaltjes kan de Old English Sheepdog krijgen?

Old English Sheepdogs zijn een sterk en gezond ras. Ze hebben echter net als alle andere honden kans op bepaalde ziektes of kwaaltjes.

De meest voorkomende aandoening bij de Old English Sheepdog is artrose, wat gewrichtsontsteking wordt genoemd. 

Ook kan deze hond last hebben van allergieën, oogproblemen zoals cataract en glaucoom, schildklieraandoeningen en verschillende soorten huidproblemen. Daarnaast is er ook nog een verhoogde kans op epilepsie bij dit ras. 

Gelukkig zijn er voor veel van deze aandoeningen behandelingen beschikbaar om je trouwe viervoeter te helpen met het bestrijden van de symptomen.

Andere vragen:

Er zijn een aantal manieren waarop je de meeste ziektes bij een Old English Sheepdog kunt voorkomen. Hier zijn enkele tips om te volgen:

 1. Een gezond dieet: Het is belangrijk om je  Old English Sheepdog een gezond en gebalanceerd dieet te geven om ervoor te zorgen dat hij alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven. Kies voor hoogwaardig hondenvoer en vermijd het geven van snoepjes of ander voedsel dat niet geschikt is voor honden.

 2. Maak regelmatig afspraken bij de dierenarts: Het is belangrijk om regelmatig afspraken te maken bij de dierenarts voor check-ups en om eventuele problemen op te sporen voordat ze erger worden. Laat je hond ook regelmatig vaccineren om ervoor te zorgen dat hij beschermd is tegen bepaalde ziektes.

 3. Zorg voor voldoende beweging: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je  Old English Sheepdog voldoende beweging krijgt om gezond te blijven. Plan dagelijkse wandelingen of speelperioden in om ervoor te zorgen dat hij voldoende uitlaat.

 4. Zorg voor hygiëne: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je  Old English Sheepdog voldoende hygiëne heeft door zijn vacht regelmatig te wassen en te borstelen, zijn tanden te poetsen en zijn nagels te knippen.

Dit zijn enkele manieren waarop je de meeste ziektes bij een Old English Sheepdog kunt voorkomen. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je hond gezond blijft.

Old English Sheepdog karakter

Waar komen Old English Sheepdogs vandaan?

De geschiedenis van de Old English Sheepdog gaat terug tot halverwege de 18e eeuw in Engeland. Het ras is waarschijnlijk ontstaan uit verschillende oude herdershonden zoals de Bergamasco, Bearded Collie, Briard en Armant.

De honden werden gebruikt als veedrijvers en waakhonden en waren zelfs inzetbaar als retriever tijdens de jacht.

De naam “bobtail” (stompstaartje) verwijst naar het feit dat hun staarten werden gekort om belasting te ontlopen. De vacht van deze honden werd jaarlijks geschoren, vergelijkbaar met het scheren van schapen, en de wol werd gebruikt voor kleding. In Nederland gaat de geschiedenis van de Old English Sheepdog terug tot de naoorlogse jaren, toen een reu genaamd Ellenglaze LaDies Choice geïmporteerd werd en er in Nederland mee gefokt werd.

Tegenwoordig is het ras vooral bekend als gezelschapshond en showhond en is het geliefd vanwege zijn intelligente, loyale en clownachtige karakter en de prachtige, unieke vacht.