...

Ontmoet Woefy's Top 7 Meest Kleinste Honden van Nederland!

Woefy
Shih tzu (3)
Ontdek de top 7 kleinste hondenrassen ter wereld. Van de schattige Chihuahua tot de speelse Yorkshire Terrier, leer meer over deze kleine viervoeters en ontdek welke het beste bij jouw levensstijl past. Lees verder om meer te weten te komen over deze schattige en compacte honden.

4.6/5 – (30 votes)

De top 7 kleinste honden

Wat zijn kleinste honden?🐾

De kleinste honden worden beoordeeld op basis van hun grootte en gewicht. Ze zijn vaak klein van gestalte en hebben een licht lichaamsgewicht. Deze honden hebben meestal kleine poten, een compact lichaam en een klein hoofd. Ze zijn perfect voor mensen die in een klein appartement wonen of niet veel ruimte hebben.

De kleinste honden zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een hond die gemakkelijk te hanteren is en weinig ruimte inneemt. Ze zijn ook geschikt voor mensen die graag met hun hond reizen, omdat ze gemakkelijk in een reismand of tas passen.
Shih tzu (3)

De top 7 kleinste honden

7.

De Shih Tzu.

Shih Tzu

De Shih Tzu is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn kleine formaat en schattige uiterlijk. Ondanks zijn kleine gestalte heeft de Shih Tzu een groot hart en is hij een trouwe viervoeter voor zijn baasje. Deze hond is geliefd bij zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters vanwege zijn zachtaardige karakter en vriendelijke persoonlijkheid.

De Shih Tzu is de kleinste hond in deze lijst, maar laat je niet misleiden door zijn formaat. Deze kleine buddy heeft een grootse persoonlijkheid en is altijd klaar om zijn baasje te verwennen met liefde en genegenheid. Hier zijn drie punten waarom de Shih Tzu de zachtaardige hond bij uitstek is:

 • De Shih Tzu staat bekend om zijn zorgzame en beschermende karakter. Hij zal altijd zijn baasje beschermen en is een geweldige metgezel voor kinderen en andere huisdieren.
 • De Shih Tzu is een energieke hond die graag actief bezig is. Hij is altijd in voor een spelletje of een wandeling en zorgt ervoor dat zijn baasje nooit een saai moment heeft.
 • De Shih Tzu is een intelligent ras dat snel nieuwe dingen leert. Hij is gemakkelijk te trainen en zal zijn baasje altijd verrassen met zijn slimme trucjes en gehoorzaamheid.
 • Als je op zoek bent naar een kleine hond met een groot hart, dan is de Shih Tzu de perfecte keuze voor jou. Met zijn liefdevolle en zorgzame karakter zal deze toffe vriend je leven verrijken en je elke dag laten genieten van zijn gezelschap.

  Franse bulldog (1)

  De top 7 kleinste honden

  6.

  De Franse Bulldog

  Franse Bulldog

  De Franse Bulldog is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn kleine formaat en grote persoonlijkheid. Ondanks zijn kleine gestalte is deze trouwe viervoeter een echte krachtpatser.

  De Franse Bulldog is de kleinste hond in deze lijst, maar laat je niet misleiden door zijn formaat. Deze kleine vriend heeft een grote persoonlijkheid en is altijd klaar voor avontuur. Hij is energiek, speels en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn baasje.

 • De Franse Bulldog is een zachtaardige hond. Hij is vriendelijk en liefdevol naar zijn baasje toe en staat altijd klaar om te knuffelen.
 • Daarnaast is de Franse Bulldog ook een beschermende hond. Hij zal zijn baasje altijd verdedigen en zorgen voor zijn veiligheid.
 • Als laatste is de Franse Bulldog ook een gezellige hond. Hij houdt ervan om tijd door te brengen met zijn baasje en is altijd in voor een spelletje of een wandeling.
 • De Franse Bulldog is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine hond met een grote persoonlijkheid. Met zijn zachtaardige karakter en gezellige aard zal hij zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je gezin.

  Teckel (Dashond) (6)

  De top 7 kleinste honden

  5.

  De Teckel

  Teckel

  De Teckel is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn kleine formaat en lange lichaam. Ondanks zijn kleine gestalte is de Teckel een echte krachtpatser en heeft hij een groot hart. Deze trouwe viervoeter is geliefd bij zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters en is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine hond met een grote persoonlijkheid.

  De Teckel is de kleinste hond in deze lijst en heeft een aantal unieke kenmerken die hem onderscheiden van andere rassen. Ten eerste heeft de Teckel een langwerpig lichaam en korte pootjes, wat hem een unieke en schattige uitstraling geeft. Deze bouw maakt hem ook zeer wendbaar en geschikt voor verschillende activiteiten, zoals jagen en speuren.

  Daarnaast staat de Teckel bekend om zijn zachtaardige karakter. Hij is een echte vriend en buddy voor zijn baasje en staat altijd klaar om te spelen en knuffelen. Deze hond is ook zeer intelligent en leergierig, waardoor hij gemakkelijk te trainen is. Met de juiste begeleiding en socialisatie kan de Teckel uitgroeien tot een goed opgevoede en gehoorzame hond.

 • De Teckel is een zachtaardige hond die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.
 • Hij is een toffe metgezel voor zowel actieve als minder actieve baasjes.
 • De Teckel is ook geschikt voor mensen die in een appartement wonen, omdat hij zich gemakkelijk aanpast aan verschillende woonomstandigheden.
 • Maltezer (2)

  De top 7 kleinste honden

  4.

  De Maltezer

  De Maltezer

  De Maltezer is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn kleine formaat en schattige uiterlijk. Ondanks zijn kleine gestalte heeft de Maltezer een groot hart en is hij een trouwe viervoeter voor zijn baasje. Deze kleine vriend is perfect voor zowel nieuwe hondenbezitters als ervaren hondenliefhebbers die op zoek zijn naar een gezelschapshond.

  De Maltezer is de kleinste hond in deze lijst, maar laat je niet misleiden door zijn formaat. Hij mag dan klein zijn, maar hij heeft een enorme persoonlijkheid. Deze hond is zachtaardig, liefdevol en staat altijd klaar om zijn baasje te plezieren. Hij is een echte buddy die graag tijd doorbrengt met zijn baasje en geniet van knuffels en aandacht.

 • De Maltezer is een zachtaardige hond die goed overweg kan met kinderen. Hij is geduldig en speels, waardoor hij een geweldige metgezel is voor het hele gezin.
 • De Maltezer is ook een uitstekende keuze voor mensen die in een appartement wonen. Door zijn kleine formaat heeft hij niet veel ruimte nodig en kan hij zich gemakkelijk aanpassen aan een kleiner huis.
 • Daarnaast is de Maltezer ook een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een hond die weinig verhaart. Deze hond heeft een lange, zijdeachtige vacht die regelmatig moet worden verzorgd, maar hij verliest weinig tot geen haar.

  Kortom, de Maltezer is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een kleine, zachtaardige en gezelschapshond. Met zijn liefdevolle karakter en schattige uiterlijk zal hij zeker een waardevolle toevoeging zijn aan elk huishouden.

 • Yorkshire Terrier (1)

  De top 7 kleinste honden

  3.

  De Yorkshire Terriër.

  De Yorkshire Terriër

  De Yorkshire Terriër is een fantastisch hondenras dat bekend staat als de kleinste hond ter wereld. Ondanks zijn kleine formaat heeft deze trouwe viervoeter een groot hart en een levendige persoonlijkheid. Deze kleine vriend is perfect voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters die op zoek zijn naar een toffe en beschermende hond.

  De Yorkshire Terriër is niet alleen klein, maar ook erg zachtaardig. Hier zijn drie punten waarom deze hond zo’n zachtaardige vriend is:

 • De Yorkshire Terriër is van nature liefdevol en vriendelijk naar zijn baasje. Hij zal altijd klaarstaan om zijn baasje te begroeten met een kwispelende staart en een enthousiaste houding.
 • Deze hond is ook erg speels en energiek. Hij houdt ervan om te spelen en te rennen, maar is ook tevreden met een knus dutje op de bank naast zijn baasje.
 • De Yorkshire Terriër is een slimme hond die snel nieuwe commando’s leert. Hij is gemakkelijk te trainen en zal zijn baasje altijd trots maken met zijn gehoorzaamheid.
 • Met zijn kleine gestalte en grote persoonlijkheid is de Yorkshire Terriër een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een kleine, zachtaardige en toffe hond. Deze kleine buddy zal je leven verrijken met zijn liefde, vrolijkheid en beschermende karakter.

  Zwergspitz Dwergkeeshond pomeriaan (4)

  De top 7 kleinste honden

  2.

  De Dwergkees

  Dwergkees

  De Dwergkees is een van de kleinste hondenrassen ter wereld. Ondanks zijn kleine formaat, heeft deze trouwe viervoeter een groot hart en een levendige persoonlijkheid. De Dwergkees staat bekend om zijn schattige uitstraling, met zijn pluizige vacht en alerte ogen. Maar laat je niet misleiden door zijn schattige uiterlijk, want deze hond is ook zeer beschermend en waaks.

 • De Dwergkees is een zachtaardige hond die graag tijd doorbrengt met zijn baasje.
 • Hij is vriendelijk naar andere dieren en mensen, waardoor hij een geweldige metgezel is voor gezinnen.
 • De Dwergkees is ook erg intelligent en leergierig, waardoor hij gemakkelijk te trainen is.
 • Chihuahua (1)

  De top 7 kleinste honden

  1.

  De Chihuahua

  Chihuahua

  De Chihuahua is een fantastisch hondenras dat bekend staat als de kleinste hond ter wereld. Ondanks zijn kleine formaat is deze trouwe viervoeter een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters. Met zijn charmante uiterlijk en levendige persoonlijkheid zal de Chihuahua zeker je hart veroveren.

 • De Chihuahua is een zachtaardige hond die graag knuffelt.
 • Hij is een geweldige metgezel voor mensen van alle leeftijden.
 • De Chihuahua is ook zeer geschikt voor appartementen en kleine huizen.
 • De top 7 kleinste honden

  Tot slot...

  Woefy

  De kleinste hondenrassen zijn niet alleen schattig om te zien, maar hebben ook unieke eigenschappen die hen geliefd maken bij hondenliefhebbers over de hele wereld. Deze kleine viervoeters hebben vaak een speels en liefdevol karakter en kunnen gemakkelijk worden verzorgd vanwege hun kleine formaat.

  Een van de kleinste hondenrassen is de Chihuahua. Met een gewicht van slechts 1-3 kilogram en een schofthoogte van 15-23 centimeter, zijn deze honden zeer compact. Ze zijn erg aanhankelijk en kunnen goed opschieten met kinderen en andere huisdieren.

  Een ander klein hondenras is de Dwergkeeshond, ook wel Pomeranian genoemd. Met een gewicht van 1,5-3,5 kilogram en een schofthoogte van 18-30 centimeter, zijn deze honden erg klein maar hebben ze een grote persoonlijkheid. Ze zijn intelligent, levendig en hebben een dikke vacht die hen een schattig uiterlijk geeft.

  De Yorkshire Terriër is ook een van de kleinste hondenrassen. Met een gewicht van 1,5-3 kilogram en een schofthoogte van 15-23 centimeter, hebben deze honden een grote persoonlijkheid. Ze zijn energiek, nieuwsgierig en hebben een mooie lange vacht.

  Kortom, de kleinste hondenrassen zijn schattig, liefdevol en gemakkelijk te verzorgen. Ze zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een kleine metgezel die hen veel vreugde en liefde zal brengen.