...

Ontmoet De Top 7 Eigenwijze Honden Van Nederland!

Woefy
eigenwijze honden
Ontdek de meest eigenwijze hondenrassen ter wereld! Van de eigenzinnige Bulldog tot de ondeugende Jack Russell Terrier, deze top 7 laat je kennismaken met de meest eigenwijze viervoeters. Lees verder en ontdek welke hond het meest eigenwijs is!

4.6/5 – (30 votes)

De top 7 eigenwijze honden

Wat zijn eigenwijze honden?🐾

Eigenwijze honden zijn honden die een sterke wil hebben en graag hun eigen gang gaan. Ze kunnen soms koppig en onafhankelijk zijn, waardoor ze niet altijd even gehoorzaam zijn. Deze eigenschap kan zowel positief als negatief zijn, afhankelijk van de situatie en de eigenaar. Het beoordelen van een eigenwijze hond gebeurt op basis van zijn gedrag en reacties op training en commando’s. Een eigenwijze hond kan bijvoorbeeld weigeren om te luisteren naar commando’s of zijn eigen beslissingen nemen tijdens het uitvoeren van taken. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn bij het trainen van een eigenwijze hond, en positieve versterking te gebruiken om gewenst gedrag te belonen.
Beagle (2)

De top 7 eigenwijze honden

7.

De Beagle

Beagle

De Beagle is een hondenras dat bekend staat om zijn eigenwijze karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een sterke persoonlijkheid en laat zich niet zomaar sturen. Ondanks zijn eigenzinnigheid is de Beagle een geliefde keuze voor veel baasjes vanwege zijn charmante uitstraling en vriendelijke karakter.

De Beagle staat bekend om zijn eigenwijze gedrag en dit komt op verschillende manieren naar voren:

 • De Beagle heeft een sterke neus en is altijd op zoek naar interessante geuren. Hierdoor kan hij soms koppig zijn en zijn eigen weg volgen tijdens het uitlaten. Het is belangrijk om als baasje geduldig te zijn en de Beagle te trainen om te luisteren.
 • De Beagle is een echte jager en kan gefocust raken op een prooi. Dit kan ervoor zorgen dat hij zijn eigen plan trekt en niet altijd gehoorzaamt aan commando’s. Het is essentieel om de Beagle voldoende mentale en fysieke uitdagingen te bieden om zijn energie kwijt te kunnen.
 • De Beagle heeft een sterke wil en kan soms koppig zijn tijdens de training. Het is belangrijk om op een positieve en belonende manier te trainen, zodat de Beagle gemotiveerd blijft en zijn eigenzinnige karakter niet in de weg staat.
 • De Beagle is een fantastische metgezel voor actieve baasjes die bereid zijn om tijd en energie te investeren in zijn opvoeding. Met de juiste begeleiding en training kan de eigenwijsheid van de Beagle omgezet worden in een positieve eigenschap, waardoor hij een loyale en liefdevolle vriend wordt.

  Chow Chow (2)

  De top 7 eigenwijze honden

  6.

  De Chow Chow

  Chow Chow

  De Chow Chow is een hondenras dat bekend staat om zijn eigenwijze karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een unieke uitstraling met zijn dikke vacht en kenmerkende blauwe tong. Maar wat maakt de Chow Chow nu zo eigenwijs?

  Ten eerste staat de Chow Chow bekend om zijn onafhankelijke en zelfstandige karakter. Hij heeft een sterk gevoel van eigenwaarde en laat zich niet zomaar commanderen. Dit betekent dat het baasje geduldig en consequent moet zijn bij de opvoeding van deze hond.

 • De Chow Chow is eigenwijs als het gaat om gehoorzaamheidstraining. Hij heeft een sterke wil en kan soms koppig zijn. Het is belangrijk om de training interessant en uitdagend te maken, zodat de Chow Chow gemotiveerd blijft om te leren.
 • Een andere reden waarom de Chow Chow als eigenwijs wordt beschouwd, is zijn beschermende karakter. Hij is van nature waakzaam en zal zijn baasje en huis beschermen tegen mogelijke bedreigingen. Dit kan soms leiden tot een eigenzinnige houding ten opzichte van vreemden of andere dieren.
 • Tenslotte staat de Chow Chow bekend om zijn onafhankelijkheid. Hij heeft niet altijd de behoefte om constant aandacht te krijgen en kan soms wat afstandelijk zijn. Dit betekent echter niet dat hij niet van zijn baasje houdt. De Chow Chow kan juist erg loyaal en toegewijd zijn aan zijn vrienden en familie.

  Kortom, de Chow Chow is een eigenwijze hond met een sterk karakter. Hij vereist een baasje dat geduldig, consequent en liefdevol is. Met de juiste training en socialisatie kan de Chow Chow uitgroeien tot een fantastische metgezel voor het leven.

 • Shiba (1)

  De top 7 eigenwijze honden

  5.

  De Shiba Inu

  Shiba Inu

  De Shiba Inu is een eigenwijs hondenras dat bekend staat om zijn onafhankelijke karakter. Deze trouwe viervoeter is van oorsprong afkomstig uit Japan en heeft een unieke persoonlijkheid. Ondanks zijn kleine formaat is de Shiba Inu een hond met een groot hart en een sterke wil.

  De Shiba Inu staat bekend om zijn eigenzinnige gedrag en sterke persoonlijkheid. Hier zijn drie punten waarin de Shiba Inu zich onderscheidt als de eigenwijze hond:

 • 1. Zelfstandigheid: De Shiba Inu is een hond die graag zijn eigen weg gaat. Hij heeft een sterk gevoel van onafhankelijkheid en kan soms eigenwijs zijn als het gaat om gehoorzaamheidstraining. Het is belangrijk om geduldig en consequent te zijn bij het trainen van een Shiba Inu, omdat hij graag zijn eigen beslissingen neemt.
 • 2. Sterke wil: De Shiba Inu staat bekend om zijn sterke wil en vastberadenheid. Hij is niet snel onder de indruk en kan soms koppig zijn. Het is belangrijk om een goede band op te bouwen met een Shiba Inu en hem te laten zien dat je de leider bent. Met de juiste aanpak en positieve versterking kan een Shiba Inu een geweldige metgezel zijn.
 • 3. Beschermend: Ondanks zijn eigenzinnige karakter is de Shiba Inu ook een zeer beschermende hond. Hij zal zijn baasje altijd verdedigen en waarschuwen voor mogelijke gevaren. Dit maakt hem een uitstekende waakhond en een betrouwbare metgezel.De Shiba Inu is een fantastisch hondenras met een eigenzinnige persoonlijkheid. Met de juiste training en socialisatie kan hij een geweldige vriend en trouwe metgezel zijn.
 • Jack Russell Terriër (3)

  De top 7 eigenwijze honden

  4.

  De Jack Russell Terriër

  Jack Russell Terriër

  De Jack Russell Terriër is een eigenwijs hondenras dat bekend staat om zijn energieke en avontuurlijke karakter. Deze trouwe viervoeter is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en houdt ervan om actief bezig te zijn. Ondanks zijn kleine formaat is de Jack Russell Terriër een echte durfal en staat hij bekend om zijn moed en vastberadenheid.

  De Jack Russell Terriër is een hond die graag zijn eigen weg gaat en niet snel luistert naar zijn baasje. Hij heeft een sterk eigen willetje en kan soms wat koppig zijn. Dit maakt hem echter ook een interessante en uitdagende hond om mee te werken. Met de juiste training en opvoeding kan de Jack Russell Terriër een geweldige metgezel zijn, maar het vergt wel geduld en doorzettingsvermogen.

 • De Jack Russell Terriër is eigenwijs als het gaat om gehoorzaamheidstraining. Hij heeft de neiging om zijn eigen plan te trekken en kan soms wat eigenzinnig zijn.
 • Deze hond heeft een enorme hoeveelheid energie en heeft dagelijks veel beweging nodig. Hij kan onrustig en destructief worden als hij niet voldoende wordt uitgedaagd.
 • De Jack Russell Terriër heeft een sterk jachtinstinct en kan het moeilijk vinden om zich te beheersen in de buurt van kleine dieren. Het is belangrijk om hem goed in de gaten te houden tijdens wandelingen.

  Kortom, de Jack Russell Terriër is een eigenwijze hond met een avontuurlijk karakter. Met de juiste training en opvoeding kan hij een geweldige metgezel zijn voor ervaren hondenbezitters die houden van actieve en uitdagende honden.

 • Border Collie (3)

  De top 7 eigenwijze honden

  3.

  De Border Collie

  Border Collie

  De Border Collie is een fantastisch hondenras dat bekend staat om zijn intelligentie en werkethiek. Deze trouwe viervoeter is een echte eigenwijze hond, en dat maakt hem juist zo speciaal. Ondertussen is de Border Collie een populaire keuze onder ervaren hondenbezitters en mensen die op zoek zijn naar een actieve en betrouwbare vriend.

 • De Border Collie is eigenwijs als het gaat om het volgen van commando’s. Hij heeft een sterk eigen wil en kan soms koppig zijn. Dit betekent dat je als baasje geduldig en consequent moet zijn in de training.
 • Daarnaast staat de Border Collie bekend om zijn hoge energieniveau en zijn behoefte aan mentale en fysieke stimulatie. Hij heeft veel beweging en uitdaging nodig om gelukkig en gezond te blijven.
 • Als je een Border Collie hebt, zul je merken dat hij altijd alert en attent is. Hij is constant bezig met zijn omgeving en heeft een scherp oog voor detail. Dit maakt hem een uitstekende waakhond.
 • De Border Collie is een geweldige metgezel voor actieve baasjes die graag tijd buiten doorbrengen. Hij is niet alleen een toffe hond om mee te werken, maar ook een liefdevolle en loyale vriend. Met zijn indrukwekkende intelligentie en werkethiek kan hij uitblinken in verschillende hondensporten en activiteiten, zoals behendigheid en schapendrijven.

  Dalmatiër (2)

  De top 7 eigenwijze honden

  2.

  De Dalmatiër

  Dalmatiër

  De Dalmatiër is een hondenras dat bekend staat om zijn unieke uiterlijk en levendige persoonlijkheid. Deze trouwe viervoeter heeft een opvallende vacht met witte vacht en zwarte vlekken, waardoor hij direct herkenbaar is. Maar wat maakt de Dalmatiër nu eigenlijk zo eigenwijs?

 • De Dalmatiër is een hond die graag zijn eigen weg gaat. Hij heeft een sterk karakter en laat zich niet zomaar commanderen. Dit maakt hem soms wat eigenzinnig, maar ook erg charmant.
 • Deze hond heeft een grote behoefte aan beweging en uitdaging. Hij is energiek en actief, en kan soms wat ongeduldig zijn als hij niet genoeg te doen heeft. Dit kan ervoor zorgen dat hij zijn eigen plan trekt en niet altijd luistert naar zijn baasje.
 • De Dalmatiër is ook erg nieuwsgierig van aard. Hij wil graag alles ontdekken en verkennen, en kan daardoor soms koppig zijn. Hij heeft een sterke wil en laat zich niet zomaar tegenhouden.
 • Teckel (Dashond) (1)

  De top 7 eigenwijze honden

  1.

  De Teckel

  Teckel

  Teckels zijn populaire huisdieren, bekend om hun lange lichaam en korte pootjes. Maar wie een teckel in huis neemt, zal al snel merken dat deze hondjes ook een behoorlijk eigenwijs karakter kunnen hebben. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan deze eigenzinnigheid. Hier zijn drie belangrijke redenen:

 • Jachterfgoed: Teckels zijn oorspronkelijk gefokt voor de jacht, met name voor het achtervolgen en opsporen van klein wild zoals konijnen en dassen. Bij de jacht is het van belang dat een hond zelfstandig en snel beslissingen kan nemen. Dit verklaart hun eigenwijze en onafhankelijke aard.
 • Intelligentie: Teckels zijn intelligente honden. Ze kunnen situaties snel inschatten en besluiten nemen. Dit kan echter ook betekenen dat ze hun eigen weg willen gaan, vooral als ze denken dat ze het beter weten dan hun baasje.
 • Opvoeding en socialisatie: Net als andere hondenrassen kunnen teckels meer of minder eigenwijs zijn afhankelijk van hun opvoeding. Als ze niet goed gesocialiseerd zijn of niet de juiste training hebben gehad, kunnen ze nog eigenwijzer zijn dan ze al van nature zijn..
 • Het is belangrijk om deze eigenschappen te begrijpen en hier rekening mee te houden bij de opvoeding en training van een teckel. Met het juiste begrip en aanpak kan hun eigenzinnige karakter juist een van de charmes zijn die dit ras zo geliefd maken.

  De top 7 eigenwijze honden

  Tot slot...

  Woefy
  Honden kunnen soms behoorlijk eigenwijs zijn. Ze hebben vaak een sterke persoonlijkheid en laten zich niet zomaar commanderen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Aan de ene kant kan een eigenwijze hond zelfstandig en intelligent zijn, waardoor hij goed in staat is om zelf beslissingen te nemen. Aan de andere kant kan een eigenwijze hond ook moeilijk te trainen zijn en zijn eigen wil doordrijven, wat voor frustratie kan zorgen bij de eigenaar. Het is belangrijk om te begrijpen dat eigenwijsheid bij honden deels voortkomt uit hun natuurlijke instincten en gedrag. Ze zijn van nature jagers en hebben een sterke drang om hun territorium te beschermen. Dit kan leiden tot koppig gedrag en het negeren van commando’s. Omgaan met een eigenwijze hond vereist geduld, consistentie en positieve versterking. Het is belangrijk om de hond te belonen voor gewenst gedrag en hem duidelijke grenzen te stellen. Daarnaast kan het helpen om te werken met een professionele hondentrainer, die ervaring heeft met het omgaan met eigenwijze honden.In conclusie, eigenwijze honden kunnen zowel uitdagend als charmant zijn. Het is belangrijk om hun natuurlijke instincten en gedrag te begrijpen en op een positieve manier met hen om te gaan. Met de juiste aanpak en training kunnen eigenwijze honden uitgroeien tot gehoorzame en liefdevolle metgezellen.