...

Benchtraining - Woefy's Puppy Cursus

bench puppy

Voordelen:

Woefy

Woefy maakt jou een echte expert

Welkom bij onze webpagina over benchtraining voor puppy’s! Bent je net de trotse eigenaar geworden van een schattige puppy en wilt je hem graag leren wennen aan zijn bench? Dan bent je hier aan het juiste adres.

Benchtraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je puppy en kan hem helpen om een veilige en comfortabele plek te hebben in huis. In deze sectie zullen we uitleggen wat benchtraining inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe je het op de juiste manier kunt aanpakken. Lees verder om meer te weten te komen over deze effectieve trainingsmethode voor je nieuwe huisgenoot!

5/5 – (1 vote)

Moeilijksheidsgraad:
81%

 

Leuke hond

Vliegensvlugge navigatie

Benchtraining

Wat is Benchtraining?Wat is Benchtraining?
Benchtraining is een populaire vorm van training voor puppy’s. Het draait allemaal om het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor je nieuwe harige vriend.

De “bench” of krat waar we het over hebben, is gewoon een draagbare kennel. In de hondentraining wordt dit gebruikt als een soort ‘veilige plek’ voor je pup.

Het basisidee achter benchtraining is eenvoudig. Je wil je pup leren dat de bench een goede plek is om te zijn. Dit doe je door positieve ervaringen te koppelen aan het in en uit de bench gaan. Hierbij kan je denken aan beloningen zoals snacks, speeltjes of aaien.

Waarom is dit nu zo belangrijk? Nou, het geeft jou als eigenaar gemoedsrust wanneer je niet in staat bent om direct toezicht te houden op je pup. Bovendien geeft het jouw hond ook een gevoel van veiligheid en comfort.

Maar onthoud, net als bij elke andere vorm van training, geduld en consistentie zijn de sleutel tot succes bij benchtraining! Het doel is niet om je pup langdurig op te sluiten of hem te straffen. Het doel is om hem/haar te helpen begrijpen dat de bench een fijne, veilige plek is.

Dus nu je weet wat benchtraining inhoudt, ben jij er klaar voor om aan deze geruststellende trainingsmethode met jouw puppy te beginnen? Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar het is zeker de moeite waard!

Benchtraining

Stappenplan: Benchtraining voor een comfortabele en veilige plek voor je puppy

Stappenplan: Benchtraining voor je Puppy

Stap 1: Maak de bench comfortabel

 • Zorg ervoor dat de bench een fijne en comfortabele plek is voor je puppy. Leg er bijvoorbeeld een zacht dekentje of kussen in en zet het op een rustige plaats.
 • Laat de bench altijd open staan zodat je puppy er zelf in en uit kan gaan.

 • Stap 2: Creëer positieve associaties met de bench

 • Begin met het voeren van maaltijden in de bench. Dit helpt om positieve associaties te creëren bij je puppy.
 • Geef ook lekkere traktaties of speelgoed in de bench, zodat je hondje leert dat goede dingen gebeuren in de bench.

 • Stap 3: Oefen met kortere periodes

 • Oefen eerst met kortere periodes waarin je hondje in de bench verblijft. Dit kan zijn terwijl jij thuis bent en bezig bent met andere dingen.
 • Dit helpt om te wennen aan het idee dat ze even alleen kunnen zijn zonder iets slechts te verwachten.

 • Stap 4: Verleng geleidelijk aan de tijd

 • Zodra ze zich comfortabel voelen, kun je beginnen met het verlengen van hun tijd in de bench. Maar doe dit geleidelijk en zorg ervoor dat je puppy ontspannen blijft.
 • Geleidelijk aan de tijd verlengen helpt om angst te verminderen en helpt je puppy te wennen aan langere periodes in hun bench.

 • Stap 5: Laat je puppy ‘s nachts in de bench slapen

 • Zodra je puppy zich op zijn gemak voelt bij het doorbrengen van langere perioden in de bench terwijl je thuis bent, kunt je beginnen met het hebben van je puppy in de bench slapen ‘s nachts.
 • Dit zal helpen bij zindelijkheidstraining en zorgen dat ze een veilige plek hebben terwijl jij slaapt.
 • Belangrijk: Onthoud altijd dat een bench nooit gebruikt moet worden als straf. Het moet altijd een veilige en comfortabele plek zijn voor je hond.

  Benchtraining

  Wanneer is het ideale moment om te beginnen met benchtraining?  Het ideale moment om te beginnen met benchtraining hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd, het temperament en de eerdere ervaringen van je hond. Over het algemeen geldt dat hoe jonger de hond, hoe gemakkelijker het is om nieuwe gewoonten en gedragingen aan te leren, inclusief benchtraining.

  Puppy’s
  Voor puppy’s is het meestal een goed idee om te beginnen met benchtraining zodra ze in hun nieuwe thuis zijn geacclimatiseerd, wat meestal enkele dagen tot een week na aankomst is. Op deze leeftijd zijn ze nog erg kneedbaar en kunnen ze sneller wennen aan nieuwe routines en omgevingen.

  Volwassen honden
  Voor volwassen honden die nog geen ervaring hebben met een bench, of misschien een negatieve associatie met een bench hebben, kan het wat langer duren om aan het idee te wennen. Begin langzaam en bouw de tijd die de hond in de bench doorbrengt geleidelijk op. Het is nooit te laat om te beginnen met benchtraining, maar verwacht dat het proces mogelijk langer en geduldiger moet zijn bij een oudere hond.

  Adoptie- en asielhonden
  Als je een hond adopteert die eerder in een asiel of een andere woonomgeving heeft gezeten, kan het nuttig zijn om even te wachten met benchtraining tot de hond zich wat meer op zijn gemak voelt in zijn nieuwe omgeving. Dit kan enkele weken duren.

  Belangrijke levensgebeurtenissen
  Als je hond te maken krijgt met grote levensveranderingen zoals een verhuizing of de komst van een nieuw gezinslid, kan het verstandig zijn om even te wachten met het introduceren van een nieuwe routine zoals benchtraining.

  Benchtraining is niet alleen een kwestie van de hond in een bench plaatsen en de deur sluiten. Het is een geleidelijk proces dat bestaat uit het positief associëren van de bench met fijne ervaringen, zoals maaltijden, lekkernijen en een comfortabele rustplaats. Door geduldig en consistent te zijn, kun je bijdragen aan een succesvolle benchtraining, ongeacht wanneer je besluit te beginnen.

  Benchtraining

  Waar je op moet letten bij Benchtraining voor je Puppy  Belang van Benchtraining voor je Puppy
  Benchtraining is een essentieel onderdeel van de huisdierenopvoeding. Het is een veilige en effectieve manier om je pup een eigen plek te geven en hem zindelijk te maken. Hoewel het proces eenvoudig lijkt, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten. Hier volgen enkele tips.

  Kies de Juiste Bench
  Het kiezen van de juiste bench is de eerste stap. De bench moet groot genoeg zijn zodat je puppy comfortabel kan liggen, staan en zich omdraaien, maar niet zo groot dat hij een hoekje kan gebruiken als toilet. Meet je hond voordat je een bench koopt om ervoor te zorgen dat hij past.

  Maak het Comfortabel
  Leg wat comfortabele kussens in de bench, samen met speelgoed en traktaties. Dit zal het aangenamer maken voor je puppy en hem helpen om de ruimte als iets positiefs te zien.

  Wees Geduldig
  Het belangrijkste om te onthouden bij benchtraining is geduld hebben. Elke hond leert in zijn eigen tempo, dus dwing je pup niet om voor lange tijd in de bench te blijven tot hij zich er op zijn gemak voelt.

  Gebruik Positieve Versterking
  Beloon je hond als hij vrijwillig de bench ingaat of er tijd doorbrengt. Dit kan zo simpel zijn als het geven van een compliment of traktatie. Het loont om positief gedrag te versterken.

  Zorg voor Routine
  Consistentie is de sleutel tot succes bij benchtraining. Zorg ervoor dat je pup regelmatig tijd in de bench doorbrengt, zoals tijdens maaltijden en dutjes, zodat hij kan wennen aan het regelmatig gebruik ervan.

  Benchtraining

  Het Schema voor Benchtraining Puppy: Stapsgewijze Training voor een Gelukkige Benchervaring

  Snuffelhond
  Dag van de Week Ochtend Training Middag Training Avond Training
  Maandag Eerste kennismaking met de bench Puppy naar de bench leiden met speeltje/snack Korte periodes in de bench laten zijn met de deur dicht
  Dinsdag Verlengen van de periodes in de bench met gesloten deur Bench gebruiken tijdens maaltijden Nachttraining in de bench
  Woensdag Wennen aan geluiden rondom terwijl de puppy zich in de bench bevindt Vaker de puppy naar de bench sturen voor positieve associaties Nachttraining in de bench voortzetten
  Donderdag Bench gebruiken als rustzone overdag Bench gebruiken tijdens speelmomenten Nachttraining in de bench voortzetten
  Vrijdag Oefenen van alle bovengenoemde vaardigheden Oefenen van alle bovengenoemde vaardigheden Nachttraining in de bench voortzetten
  Zaterdag Oefenen van alle bovengenoemde vaardigheden Oefenen van alle bovengenoemde vaardigheden Nachttraining in de bench voortzetten
  Zondag Herhalingsoefeningen gedurende de dag Herhalingsoefeningen gedurende de dag Evaluatie en aanpassingen voor het volgende week trainingsschema indien nodig

  Bekijk alle puppy artikelen

  Meer fantastische artikelen over puppy of honden training

  Woefy