...

Ontmoet De Top 7 Bedeesde Honden Van Nederland!

Woefy
bedeesde honden
Ontdek de top 7 bedeesde hondenrassen die perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en kalme metgezel. Leer meer over hun karaktereigenschappen, trainbaarheid en verzorgingsbehoeften, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw levensstijl.

4.6/5 – (30 votes)

De top 7 bedeesde honden

Wat zijn bedeesde honden?🐾

Een bedeesde hond is een hond die van nature verlegen, timide of terughoudend is. Deze honden zijn vaak rustig en introvert van aard en hebben meer tijd nodig om zich op hun gemak te voelen in nieuwe situaties of bij vreemde mensen. Ze kunnen nerveus of angstig reageren op harde geluiden, drukte of onbekende omgevingen. Bedeesdheid bij honden kan worden beoordeeld aan de hand van hun gedrag en reacties in verschillende situaties. Het kan worden veroorzaakt door genetische aanleg, gebrek aan socialisatie of traumatische ervaringen. Het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn bij het omgaan met een bedeesde hond en ze de tijd te geven om te wennen aan nieuwe situaties.
Engelse buldog (1)

De top 7 bedeesde honden

7.

De Engelse Bulldog

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter is van nature rustig en terughoudend, waardoor hij perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een kalme en relaxte metgezel. Ondanks zijn imposante uiterlijk is de Engelse Bulldog een echte knuffelbeer en zal hij altijd klaarstaan om zijn baasje te verwennen met liefde en genegenheid.

De Engelse Bulldog heeft een aantal kenmerken die hem tot een bedeesde hond maken. Ten eerste is hij niet erg actief en heeft hij niet veel behoefte aan intensieve lichaamsbeweging. Hij is tevreden met korte wandelingen en speelsessies in de tuin. Dit maakt hem ideaal voor mensen die een rustige levensstijl hebben en niet veel tijd hebben om lange wandelingen te maken.

 • De Engelse Bulldog is bedeesd omdat hij van nature een rustig en kalm temperament heeft. Hij is niet snel onder de indruk van drukke situaties en zal eerder de voorkeur geven aan een rustige en vredige omgeving.
 • Daarnaast is de Engelse Bulldog erg geduldig en tolerant. Hij zal niet snel geïrriteerd raken of agressief reageren, zelfs niet als hij wordt uitgedaagd. Dit maakt hem een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen of andere huisdieren.
 • Tot slot is de Engelse Bulldog een echte knuffelaar. Hij houdt ervan om dicht bij zijn baasje te zijn en zal altijd klaarstaan om zijn liefde en genegenheid te tonen. Dit maakt hem een geweldige metgezel voor mensen die behoefte hebben aan troost en gezelschap.

  Kortom, de Engelse Bulldog is een fantastische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een bedeesde hond. Met zijn rustige karakter, geduldige aard en liefdevolle persoonlijkheid zal hij zeker een waardevolle toevoeging zijn aan elk gezin

 • Beagle (1)

  De top 7 bedeesde honden

  6.

  De Beagle

  Beagle

  De Beagle is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een zachtaardige en gevoelige persoonlijkheid, waardoor hij snel verlegen kan zijn in nieuwe situaties. Ondanks zijn bedeesdheid is de Beagle een geweldige keuze voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters.

  De Beagle is van nature een rustige en vredelievende hond. Hij heeft een groot hart en is altijd op zoek naar genegenheid en aandacht van zijn baasje. Deze eigenschappen maken hem een geweldige metgezel voor mensen die op zoek zijn naar een hond die hen onvoorwaardelijke liefde en steun kan bieden.

 • De Beagle kan bedeesd zijn in nieuwe situaties, maar met geduld en positieve bekrachtiging kan hij zijn vertrouwen opbouwen.
 • Deze hond heeft een gevoelige aard, wat betekent dat hij gevoelig kan reageren op harde geluiden of onverwachte veranderingen in zijn omgeving.
 • De Beagle heeft vaak behoefte aan een rustige en veilige plek waar hij zich kan terugtrekken als hij overweldigd raakt.
 • Greyhound

  De top 7 bedeesde honden

  5.

  De Greyhound

  Greyhound

  De Greyhound is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter is van nature rustig en terughoudend, wat hem de perfecte keuze maakt voor mensen die op zoek zijn naar een kalme en vredige metgezel. Ondanks zijn imposante verschijning is de Greyhound een zachtaardige hond die graag knuffelt en geniet van de rustige momenten samen met zijn baasje.

  Er zijn verschillende redenen waarom de Greyhound als bedeesd wordt beschouwd:

 • 1. Rustig temperament: De Greyhound staat bekend om zijn kalmte en rustige karakter. Hij is niet snel opgewonden en heeft geen neiging tot agressie. Dit maakt hem een ideale keuze voor gezinnen met kinderen of mensen die op zoek zijn naar een ontspannen huisdier.
 • 2. Terughoudendheid: De Greyhound is van nature een terughoudende hond. Hij kan wat tijd nodig hebben om nieuwe mensen en situaties te leren kennen en vertrouwen op te bouwen. Dit betekent echter niet dat hij niet sociaal is. Eenmaal hij zich op zijn gemak voelt, zal hij graag deel uitmaken van het gezin en genieten van gezelschap.
 • 3. Gevoeligheid: De Greyhound is een gevoelige hond die subtiel reageert op de stemmingen en emoties van zijn baasje. Hij is in staat om troost en steun te bieden wanneer dat nodig is en kan een echte bron van comfort zijn. Deze gevoeligheid maakt hem ook een uitstekende therapiehond voor mensen met speciale behoeften.
 • Als je op zoek bent naar een bedeesde hond die je leven verrijkt met zijn rustige en liefdevolle karakter, dan is de Greyhound de perfecte keuze. Met zijn zachtaardige aard en gevoelige persoonlijkheid zal hij al snel een speciaal plekje in je hart veroveren.

  Whippet (3)

  De top 7 bedeesde honden

  4.

  De Whippet

  Whippet

  De Whippet is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter is van nature wat terughoudend en verlegen, waardoor hij soms wat tijd nodig heeft om op zijn gemak te zijn. Ondanks zijn verlegenheid is de Whippet een fantastische metgezel voor ervaren hondenbezitters en mensen die op zoek zijn naar een rustige en kalme hond.

  Waarom is de Whippet de bedeesde hond? Hier zijn drie punten die dit ras kenmerken:

 • 1. De Whippet heeft een gevoelige aard en reageert sterk op zijn omgeving. Hij kan snel overweldigd raken door drukte en harde geluiden, waardoor hij zich terugtrekt en wat afstand neemt. Het is belangrijk om de Whippet langzaam aan nieuwe situaties te laten wennen en hem de tijd te geven om zich op zijn gemak te voelen.
 • 2. Vanwege zijn bedeesde karakter heeft de Whippet behoefte aan een rustige en stabiele omgeving. Hij gedijt het beste in een huiselijke sfeer waar hij zich veilig en geborgen voelt. Het is belangrijk om de Whippet voldoende rust en ontspanning te bieden, zodat hij zich kan opladen en zijn verlegenheid kan overwinnen.
 • 3. Ondanks zijn bedeesde karakter is de Whippet een liefdevolle en aanhankelijke hond. Hij hecht zich sterk aan zijn baasje en kan een echte buddy worden. Met geduld, liefde en positieve bekrachtiging kan de Whippet zijn verlegenheid overwinnen en uitgroeien tot een zelfverzekerde en gelukkige hond.
 • Als je op zoek bent naar een hond die rust en kalmte brengt in je leven, dan is de Whippet een uitstekende keuze. Met zijn bedeesde karakter en liefdevolle aard zal hij je trouwe vriend zijn in goede en slechte tijden.

  Basset hound

  De top 7 bedeesde honden

  3.

  De Basset Hound.

  Basset Hound

  De Basset Hound is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een rustige en kalme persoonlijkheid, waardoor hij perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige metgezel. Ondanks zijn bedeesde aard is de Basset Hound een liefdevolle en aanhankelijke hond die graag tijd doorbrengt met zijn baasje.

  Er zijn verschillende redenen waarom de Basset Hound bekend staat als de bedeesde hond. Hier zijn drie punten die dit illustreren:

 • 1. Rustig temperament: De Basset Hound is van nature een rustige hond. Hij is niet snel opgewonden en heeft geen hoge energieniveaus. Dit maakt hem een ideale keuze voor mensen die een ontspannen en vredige omgeving willen.
 • 2. Voorzichtige benadering: De Basset Hound heeft de neiging om voorzichtig te zijn bij het benaderen van nieuwe situaties of mensen. Hij neemt graag de tijd om zijn omgeving te verkennen en vertrouwen op te bouwen voordat hij zich op zijn gemak voelt. Dit maakt hem een betrouwbare en voorzichtige metgezel.
 • 3. Gevoelig karakter: De Basset Hound is een gevoelige hond die sterk reageert op de emoties van zijn baasje. Hij is in staat om subtiele signalen op te pikken en kan zich gemakkelijk aanpassen aan de stemming van zijn baasje. Dit maakt hem een empathische en zorgzame vriend.

  Kortom, de Basset Hound is een fantastische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een bedeesde hond. Met zijn rustige temperament, voorzichtige benadering en gevoelige karakter zal hij zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je gezin.

 • Shih tzu (3)

  De top 7 bedeesde honden

  2.

  De Shih Tzu

  Shih Tzu

  De Shih Tzu is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter heeft een zachte en gevoelige persoonlijkheid, waardoor hij zich vaak wat terughoudend kan opstellen. Ondanks zijn kleine formaat straalt de Shih Tzu een grote mate van vriendelijkheid en zachtaardigheid uit.

  • De Shih Tzu is van nature verlegen en heeft wat tijd nodig om nieuwe mensen en situaties te leren kennen. Hij zal zich eerst even terugtrekken voordat hij zich op zijn gemak voelt.
  • Deze hond is erg gevoelig voor harde geluiden en drukke omgevingen. Hij kan snel overprikkeld raken en heeft behoefte aan een rustige en veilige omgeving.
  • De Shih Tzu heeft een sterk ontwikkelde intuïtie en kan de stemmingen van zijn baasje feilloos aanvoelen. Hij zal zich terugtrekken als zijn baasje gestrest of verdrietig is en zal juist toenadering zoeken als zijn baasje vrolijk en ontspannen is.

  Met zijn bedeesde karakter is de Shih Tzu een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en aanhankelijke hond. Hij zal altijd klaarstaan om zijn baasje te troosten en te steunen, en zal zich snel hechten aan zijn gezin. Met de juiste training en socialisatie kan de Shih Tzu uitgroeien tot een toffe en betrouwbare vriend.

  Cavalier-kingcharlesspaniël (1)

  De top 7 bedeesde honden

  1.

  De Cavalier King Charles Spaniël

  Cavalier King Charles Spaniël

  De Cavalier King Charles Spaniël is een hondenras dat bekend staat om zijn bedeesde karakter. Deze trouwe viervoeter is van nature wat verlegen en terughoudend, maar dat maakt hem juist zo charmant en liefdevol.

  De bedeesde aard van de Cavalier King Charles Spaniël komt voort uit zijn gevoelige en zorgzame karakter. Deze hond is altijd alert en attent, en heeft een natuurlijke neiging om zijn baasje te beschermen. Hij is erg gehecht aan zijn vertrouwde omgeving en voelt zich het meest op zijn gemak bij zijn eigenaar.

 • De Cavalier King Charles Spaniël is bedeesd omdat hij zich graag terugtrekt in zijn eigen veilige plekje. Hij houdt ervan om zich te verstoppen in hoekjes en gaatjes, waar hij zich geborgen voelt. Dit maakt hem een perfecte metgezel voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en kalme hond.
 • Daarnaast is de Cavalier King Charles Spaniël bedeesd omdat hij erg gevoelig is voor veranderingen in zijn omgeving. Hij kan snel overprikkeld raken door drukte of onverwachte situaties, en heeft dan behoefte aan rust en stabiliteit.
 • Als laatste is de Cavalier King Charles Spaniël bedeesd omdat hij een sterk ontwikkeld gevoel voor empathie heeft. Hij kan de stemmingen en emoties van zijn baasje feilloos aanvoelen en reageert hierop door zich terug te trekken of juist troost te bieden. Dit maakt hem een geweldige steun en toeverlaat voor mensen die behoefte hebben aan een trouwe vriend.

  De Cavalier King Charles Spaniël is een fantastisch ras voor mensen die op zoek zijn naar een bedeesde hond die hen onvoorwaardelijk zal steunen en beschermen. Met zijn liefdevolle en zorgzame karakter zal hij al snel een speciaal plekje in je hart veroveren.

 • De top 7 bedeesde honden

  Tot slot...

  Woefy
  Bedeesde honden hebben vaak een zachtaardig karakter en kunnen soms wat terughoudend zijn in nieuwe situaties. Ze kunnen zich ongemakkelijk voelen bij vreemde mensen of andere honden, en hebben mogelijk meer tijd nodig om te wennen aan nieuwe omgevingen. Deze honden hebben meestal een rustige en kalme uitstraling, en kunnen soms wat verlegen of angstig overkomen.Het is belangrijk om bedeesde honden met geduld en begrip te benaderen. Ze hebben behoefte aan een rustige en gestructureerde omgeving waarin ze zich veilig kunnen voelen. Het is essentieel om ze langzaam te introduceren aan nieuwe situaties en ze positieve ervaringen te bieden om hun zelfvertrouwen op te bouwen.Training en socialisatie zijn cruciaal voor bedeesde honden. Door middel van positieve versterking en beloningen kunnen ze leren omgaan met hun angsten en hun gedrag verbeteren. Het is belangrijk om hun grenzen te respecteren en ze niet te dwingen tot interacties die ze ongemakkelijk maken.Met de juiste zorg en aandacht kunnen bedeesde honden uiteindelijk opbloeien en zich meer op hun gemak voelen in verschillende situaties. Ze kunnen trouwe en liefdevolle metgezellen worden voor degenen die de tijd nemen om ze te begrijpen en te ondersteunen.