...

Basiscommando's kom- Woefy's Puppy Cursus

basiscommando kom

Voordelen:

Woefy

Woefy maakt jou een echte expert

Welkom op Woefy’s puppy cursus over het Basiscommando’s kom! Een puppy in huis halen is een spannende en leuke ervaring, maar het is ook belangrijk om je puppy goed op te voeden. In dit artikel willen we je graag kennis laten maken met de basiscommando’s die essentieel zijn voor een gehoorzame en gelukkige pup.

Of je nu een ervaren hondenbezitter bent of voor het eerst een puppy hebt, het aanleren van basiscommando’s is de eerste stap naar een goede relatie met je viervoeter. Ontdek hier hoe je je puppy kunt leren zitten, liggen, komen en nog veel meer!

5/5 – (1 vote)

Moeilijksheidsgraad:
53%

 

Leuke hond

Vliegensvlugge navigatie

Basiscommando's kom

Wat zijn de Basiscommando's 'Kom' bij Puppy Training?Wat het is Basiscommando ‘kom’
Het basiscommando ‘kom’ is een van de eerste en meest belangrijke commando’s in de hondentraining. Het leert je puppy om naar je toe te komen wanneer je het commando geeft.


Met behulp van dit commando kun je ervoor zorgen dat je puppy veilig blijft, want het kan hem weghalen uit potentieel gevaarlijke situaties. Bovendien bevordert dit commando de band tussen jou en je hond, omdat het gebaseerd is op vertrouwen en respect.

In essentie betekent het basiscommando ‘kom’ niets meer dan “laat wat je doet en kom zo snel mogelijk naar mij toe”. Het draait allemaal om aandacht trekken en belonen.

Training van dit commando begint gewoonlijk met een korte afstand tussen jou en de puppy, in een afgeleide-vrije omgeving. Naarmate je puppy beter wordt in het reageren op het commando, kun je de afstand vergroten en meer afleiding toevoegen.
Zorg ervoor dat je altijd positieve versterking gebruikt bij het trainen van dit commando. Dat wil zeggen: beloon je puppy royaal met lekkernijen, lof of spelletjes elke keer als hij naar jou komt als reactie op het commando – zelfs als hij eerst iets anders aan het doen was dat hij heel leuk vond.
Daarnaast moet je geduld hebben. Soms heeft een pup wat tijd nodig om te leren en onthouden wat er van hem wordt verwacht. Maar blijf consequent en positief, en binnen de kortste keren zal jouw kleine vriend het basiscommando ‘kom’ onder de knie hebben.

Basiscommando's kom

Stappenplan: Leer je puppy het commando 'Kom'

Puppytraining: Basiscommando’s ‘Kom’

Welkom bij je eerste les in puppytraining. We gaan beginnen met het eenvoudige maar essentiële commando ‘Kom’. Hieronder zie je een eenvoudig stappenplan om dit aan je puppy te leren. Dit vraagt geduld en consistentie maar de resultaten zijn zeer de moeite waard.

Stap 1: Creëer een veilige en comfortabele omgeving

Voordat je begint met trainen, wil je ervoor zorgen dat je puppy zich veilig en comfortabel voelt. Kies een rustige ruimte in huis waar er zo min mogelijk afleidingen zijn. Zorg dat er ook voldoende ruimte is voor jou en je pup om te bewegen.

  1. Zoek een rustige plek.

  2. Zorg voor voldoende ruimte.

Stap 2: Gebruik positieve bekrachtiging

Positieve bekrachtiging is een effectieve methode bij het trainen van honden. Dit betekent dat je goede gedrag beloont en negeert wat niet correct is. Je kunt lekkere hondensnacks, speeltjes of lof als beloning gebruiken.

  1. Beloon goed gedrag.

  2. Negeer ongewenst gedrag.

Stap 3: Oefen het commando “Kom”

Nu kun je beginnen met het oefenen van het commando ‘Kom’. Roep je puppy terwijl je achteruit loopt. Als je puppy naar je toe komt, geef dan de beloning en prijs zijn goede gedrag. Het is belangrijk dat je dit consequent doet zodat je puppy leert dat naar jou toe komen een positieve ervaring is.

  1. Roep terwijl je achteruit loopt.

  2. Beloon en prijs als hij naar je toe komt.

Stap 4: Voeg afleidingen toe

Als je puppy het commando ‘Kom’ onder de knie heeft in een rustige omgeving, kun je beginnen met het introduceren van afleidingen. Je kunt bijvoorbeeld andere mensen of honden uitnodigen of lawaai maken.

  1. Voeg geleidelijk afleidingen toe.

  2. Zorg ervoor dat het commando ook werkt onder deze omstandigheden.

Wees geduldig en consequent tijdens deze training en vergeet niet dat iedere pup zijn eigen tempo heeft. Succes!

Basiscommando's kom

Wanneer is het juiste moment om je hond het basiscommando 'kom' te leren?

Het aanleren van het basiscommando “kom” kan in principe op elke leeftijd, maar het is over het algemeen het meest effectief om hiermee te beginnen als de hond nog een puppy is.

Voor Puppy’s

Als je een puppy hebt, kun je beginnen met het aanleren van het commando “kom” zodra hij zich enigszins op zijn gemak voelt in zijn nieuwe omgeving. Dit is meestal een paar dagen tot een week na het adopteren of kopen van de puppy.

Voor Volwassen Honden

Voor volwassen honden die het commando nog niet kennen of eerder niet goed hebben gereageerd op dit commando, is het nooit te laat om te beginnen met trainen. Het vergt wellicht iets meer geduld en consistentie.

Na Adoptie of Verandering van Omgeving

Als je een hond hebt geadopteerd of als er sprake is van een andere significante verandering in de leefomstandigheden van de hond, is het raadzaam om een paar weken te wachten totdat de hond zich heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving.

Timing en Beloning

Bij het aanleren van dit commando is timing cruciaal. Geef direct een beloning zoals een snoepje of lovende woorden zodra de hond naar je toekomt.

Basiscommando's kom

Waar je op moet letten bij het aanleren van het basiscommando 'kom'Waar moet je op letten bij: Basiscommando’s kom?
Het trainen van je hond op het basiscommando ‘kom’ is cruciaal voor de veiligheid van jouw trouwe viervoeter. Het zorgt ervoor dat je hond altijd terugkeert naar jou als je hem roept, ongeacht wat hij aan het doen is. Maar waar moet je precies op letten bij het aanleren van dit commando?

Begin in een Veilige Omgeving
Als je gaat beginnen met het trainen van dit basiscommando, is het belangrijk om te starten in een veilige omgeving. Je kunt bijvoorbeeld binnenshuis oefenen of in een omheinde tuin. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de hond niet wordt afgeleid door andere honden, mensen of gebeurtenissen en zich volledig kan concentreren op de training.

Gebruik Beloningen
Honden leren door positieve bekrachtiging, dus beloon je puppy elke keer dat hij correct reageert op het commando ‘kom’. De beloning kan iets lekkers zijn zoals een stukje kaas of een hondenkoekje. Je kunt ook speelgoed gebruiken, of gewoon lof en affectie tonen.

Wees Consequent
Bij het aanleren van elk commando is consistentie essentieel. Geef altijd hetzelfde commando in dezelfde toon. Als je soms ‘kom’, soms ‘hier’ en soms ‘kom hier’ gebruikt, kan je hond in verwarring raken en het commando minder goed leren.

Heb Geduld
Tot slot is het van belang om geduld te hebben. Het kan even duren voordat je puppy reageert zoals jij wilt, vooral als er veel afleidingen zijn. Blijf positief en oefen regelmatig, dan zal je puppy uiteindelijk leren reageren op het commando ‘kom’.

Basiscommando's kom

Het Weekschema: Focus op het Commando 'Kom'

Snuffelhond
Dag van de Week Activiteit Commando van de Dag
Maandag Introductie tot basiscommando’s “Kom”
Dinsdag Oefenen met “kom” “Kom”
Woensdag Het versterken van het commando “kom” “Kom”
Donderdag Afleidingstechnieken testen met “kom” “Kom”
Vrijdag Oefenen in verschillende situaties met “kom” “Kom”
Zaterdag Verbetering van de reactietijd op “kom” “Kom”
Zondag Rust en beloning voor het goed volgen van het commando “kom” “Kom”

Bekijk alle puppy artikelen

Meer fantastische artikelen over puppy of honden training

Woefy