...

Leer alles over de Barbet

barbet pup
Woefy

Woefy beantwoordt je vragen

  21-12 |

4.5/5 – (4 votes)

Ben jij benieuwd naar de zeldzame en loyale Barbet? 

In dit artikel ontdek je alles over deze intelligente en gezellige Barbet.

Super handig voor (aankomende) baasjes en als je gewoon je horizon wilt verbreden. 

Dus waar wacht je nog op?

Veel lees plezier!

Het karakter van een Barbet:

Intelligent
91%
Vriendelijk en sociaal
91%
Bewegen en spelletjes
90%
Appartement
27%
Haaruitval
11%
Blaffen
54%

Vliegensvlugge navigatie:

 Een Barbet kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond genoeg beweging en een gezonde voeding krijgt, zodat hij of zij zo lang mogelijk gezond en gelukkig kan blijven.

Het is ook aanbevolen om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor check-ups en eventuele behandelingen om de gezondheid van je hond te behouden. Als je goed voor je hond zorgt, kan hij of zij genieten van een lange en gelukkige levensduur.

Het kostenplaatje voor het hebben van een Barbet als huisdier kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd, de gezondheid en de afkomst van de hond.

Een pup van een Barbet kan duurder zijn dan een volwassen hond, omdat er meer kosten zijn verbonden aan het opvoeden en verzorgen van een pup. Als je een Barbet koopt bij een fokker, kan het ook meer kosten om de hond te kopen dan als je een Barbet adopteert bij een dierenasiel of een opvangcentrum.

Als je een Barbet koopt bij een fokker, kan de aanschafprijs variëren van € 1.500,- tot € 1.850, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Als je van plan bent een pup te kopen zonder stamboom, kijk dan alsjeblieft goed uit en lees dit artikel goed. Doordat je weet waar je op moet letten kun je voorkomen dat je je pup bij een broodfokker koopt. De prijs van een pup zonder stamboom zijn enkele honderden euro’s.

Tip: Het is belangrijk om te onthouden dat honden niet alleen geld kosten om te kopen, maar ook om voor te zorgen. Zorg ervoor dat je de tijd en het geld hebt om goed voor een hond te zorgen voordat je er een koopt.

Er zijn verschillende soorten en kleuren Barbets die je kunt tegenkomen. De Barbet heeft een lange, krullende en waterafstotende vacht die meestal bruin, zwart of grijs van kleur is. Sommige Barbets kunnen ook rood of wit van kleur zijn, hoewel dit minder voorkomt.

De vacht van een Barbet kan ook een combinatie zijn van verschillende kleuren, zoals zwart en bruin of zwart en grijs.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en dat de kleur en het uiterlijk van een Barbet niet de belangrijkste factor is bij het kiezen van een huisdier.

Barbets zijn actieve en energieke hondenrassen die behoefte hebben aan regelmatige oefening en beweging. Het is aan te bevelen om elke dag met minimaal een uur te wandelen om hem of haar de nodige beweging en stimulatie te geven. 

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het wandelen met je Barbet niet alleen goed is voor de fysieke gezondheid van je hond, maar ook voor de mentale gezondheid.

Wandelen geeft je hond de kans om nieuwe dingen te ontdekken, sociale interacties te hebben en mentale stimulatie te krijgen. Al met al is wandelen met je Barbet een geweldige manier om je hond te laten genieten van regelmatige beweging en om jullie band te versterken.

Als je op zoek bent naar een Labrador Retriever, kan je kijken naar fokkers in je omgeving die dit ras fokken.

Je kan ook naar plaatselijke dierenasielen gaan om te zien of ze Labrador Retriever hebben die op zoek zijn naar een nieuw thuis.

Het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen waar je je Barbet koopt, omdat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je hond van goede afkomst is en gezond is.

Het is ook aan te raden om onderzoek te doen en naar verschillende fokkers te kijken voordat je een Barbet koopt om ervoor te zorgen dat je een gezonde, gelukkige hond krijgt.

Als je in contact wilt komen met erkende fokker zou ik je willen adviseren om ten rade te gaan bij de officiële Barebet club

Tip: Pas op met tweedehands websites. Deze worden vaak gebruikt door broodfokkers. Verderop in dit artikel laten we je zien waar deze aan kunt herkennen.

Barbets zijn sociale hondenrassen die graag tijd doorbrengen met hun menselijke gezin en andere honden. Ze hebben behoefte aan menselijk gezelschap en aan de kans om regelmatig te socialiseren met andere honden en mensen.

Hoewel Barbets dus graag in gezelschap zijn, kan het wel mogelijk zijn dat ze af en toe alleen zijn. Als je Barbet goed is opgevoed en sociaal aangepast, kan hij of zij  maximaal 6 uur alleen zijn. Dan is het weer tijd voor plasje en wat gezelschap.

Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je Barbet genoeg uitlaat en beweging krijgt voordat je hem of haar alleen laat, zodat hij of zij uitgeput is en rustig kan blijven als je weggaat.

Het kan ook helpen om je Barbet te laten wennen aan het alleen zijn voordat je hem of haar voor langere tijd alleen laat, door bijvoorbeeld eerst korte tijdsperiodes alleen te laten en deze langzaam op te bouwen.

Als je goed voor je Barbet zorgt en ervoor zorgt dat hij of zij genoeg uitlaat en beweging krijgt, kan hij of zij goed alleen zijn zonder te veel problemen.

Barbets zijn hondenrassen met een lange, krullende en waterafstotende vacht die veel verzorging vereist. Ze hebben borstelbeurten nodig om hun vacht in goede conditie te houden en om knopen en tangen te verwijderen.  Denk hierbij aan minimaal 2 keer per week.

Naast borstelen heeft een Barbet ook regelmatig nagelknippen en oorreiniging nodig om gezond te blijven. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je Barbet genoeg beweging krijgt en een gezonde voeding krijgt om in goede conditie te blijven.

Een Barbet is een uniek hondenras met verschillende kenmerken die hem onderscheiden van andere rassen. Een van de meest opvallende raskenmerken van een Barbet is zijn lange, krullende en waterafstotende vacht.

De vacht van een Barbet is meestal bruin, zwart of grijs van kleur, en kan ook een combinatie zijn van verschillende kleuren. De vacht van een Barbet is dik en vrij hard, wat hem helpt om warm te blijven en te beschermen tegen weersinvloeden.

Een ander kenmerk van een Barbet is zijn sterke en atletische bouw. Deze hondenrassen zijn robuust en sterk, met lange poten en een stevige borst. Ze hebben ook een lange staart die meestal naar boven gebogen is.

Een Barbet is ook bekend om zijn intelligentie en zijn loyale en affectieve persoonlijkheid. Deze hondenrassen zijn gemakkelijk te trainen en zijn graag in gezelschap van hun menselijke gezin en andere honden. Al met al zijn Barbets unieke hondenrassen met veel kenmerken die hen onderscheiden van andere rassen.

Als je een Barbet als huisdier hebt, zul je vast en zeker genieten van zijn unieke uiterlijk en zijn loyale en affectieve persoonlijkheid.

Meestal wegen de reutjes ze rond de 17 – 28 kg  en zijn 57-66 cm hoog.

De teefjes wegen rond de 14 – 23 kg en zijn  52-62 cm hoog

Een Barbet kan tussen de 12 en 15 jaar oud worden, dus het kan enige tijd duren voordat hij of zij volwassen is. Meestal bereiken Barbets hun volwassenheid tussen de 12 en 18 maanden oud.

Dit is een belangrijke fase in de ontwikkeling van een hond, omdat dit het moment is waarop ze hun volwassen gedrag en eigenschappen ontwikkelen.

Tijdens de volwassenheid van een Barbet, zul je merken dat hij of zij meer rustig en gecontroleerd wordt en dat het gedrag dat typisch is voor pups, zoals springen en bijten, afneemt.

Je Barbet zal ook meer zelfstandig worden en zich minder afhankelijk gaan gedragen van zijn of haar menselijke gezin. 

Zijn Barbets aanhankelijk?

Barbets zijn inderdaad aanhankelijke hondenrassen die graag tijd doorbrengen met hun menselijke gezin en andere honden. 

Ze zijn loyale en affectieve honden die graag aandacht krijgen van hun eigenaren en genieten ervan om te knuffelen en te zijn met hun menselijke gezin.

Barbets zijn ook bekend om hun intelligentie en hun vermogen om snel te leren, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn en graag nieuwe dingen leren. 

Als je goed voor je Barbet zorgt en hem of haar op de juiste manier traint, zal hij of zij zich ontwikkelen tot een aanhankelijke en loyale hond die graag tijd met je doorbrengt en je veel affectie geeft.

Kan ik mijn Barbet alleen laten?

Hoewel Barbets graag tijd met hun eigenaren doorbrengen, kunnen ze ook alleen zijn als het nodig is.

Zoals bij elke hond, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je Barbet genoeg mentale en fysieke stimulatie krijgt en dat hij genoeg beweging krijgt, zodat hij of zij niet verveeld raakt.

Als je Barbet genoeg mentale en fysieke stimulatie krijgt, zal hij  in staat zijn om maximaal 6 uur alleen te zijn als dat nodig is.

Al met al kan een Barbet alleen zijn als dat nodig is, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij of zij genoeg mentale en fysieke stimulatie krijgt en genoeg beweging krijgt om gezond en gelukkig te blijven. Als je goed voor je 

Barbet zorgt en ervoor zorgt dat hij of zij genoeg beweging en spelletjes krijgt, zal hij of zij zich ontwikkelen tot een gezonde en gelukkige hond die graag tijd met je doorbrengt.

Het is ook aan te raden om hem te laten wennen aan alleen zijn vanaf een jonge leeftijd, zodat hij er niet aan gewend raakt om altijd bij zijn baasjes te zijn. Al met al is het mogelijk om je Labrador Retriever alleen te laten, maar het is belangrijk om rekening te houden met zijn behoeften en hem voldoende aandacht en verzorging te geven.

Barbet-2

Hoe vaak moet een Barbet in bad of onder de douche?

Het is aanbevolen om je Barbet ongeveer een keer 1 tot 2 keer per jaar in bad of douche te zetten om ervoor te zorgen dat zijn of haar vacht schoon en gezond blijft.

Tijdens het baden of douchen kun je ook controleren op knopen of verwondingen, en ervoor zorgen dat de vacht van je Barbet vrij is van vuil en ongewenste haren

Als je Barbet niet graag in bad gaat, kun je hem ook natspuiten met de tuinslang

wassen van je hond

Andere vragen:

Om je Barbet te kammen, heb je een goede kam of borstel nodig die speciaal is ontworpen voor lange, krullende vachten. 

Om je Barbet te kammen, volg je de volgende stappen:

 1. Begin met het borstelen van de vacht van je Barbet op zijn of haar rug en nek, en werk naar beneden naar de poten, staart en buik. Borstel in de richting waarin de haren groeien om te voorkomen dat je de vacht van je hond beschadigt.

 2. Gebruik de kam of borstel om knopen of verwarde haren voorzichtig uit de vacht van je Barbet te verwijderen. Probeer niet te hard te trekken of te duwen om te voorkomen dat je de vacht van je hond beschadigt.

 3. Als je klaar bent met kammen, controleer dan of er nog knopen of verwarde haren achterblijven en verwijder deze voorzichtig.

 4. Als je Barbet helemaal is gekamd, kun je hem afspuiten met een douchekop en hem afdrogen met een handdoek of een droogshampoo om ervoor te zorgen dat zijn of haar vacht schoon en

Om je Barbet te wassen, heb je een paar dingen nodig, zoals een hondenshampoo, een handdoek, een droogshampoo.

De vacht van een Barbet is lange, krullende en waterafstotende, wat betekent dat het regelmatig moet worden gewassen om te voorkomen dat het verward raakt of dat er knopen in ontstaan.

Om je Barbet te wassen, volg je de volgende stappen:

 1. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint met het wassen van je Barbet.

 2. Zet je Barbet in de badkuip of douche en zorg ervoor dat het water op de juiste temperatuur is. Gebruik lauwwarm water om te voorkomen dat je Barbet het te koud of te warm krijgt.

 3. Gebruik een milde hondenshampoo om de vacht van je Barbet te wassen. Masseer de shampoo zachtjes in de vacht van je hond en zorg ervoor dat je de shampoo overal goed verdeelt.

 4. Spoel de shampoo goed uit de vacht van je Barbet en zorg ervoor dat al het zeepresten volledig zijn verwijderd.

 5. Gebruik een handdoek om je Barbet af te drogen. Als je Barbet helemaal is afgedroogd, kun je hem of haar eventueel afspuiten met een droogshampoo om ervoor te zorgen dat de vacht van je hond schoon en gezond blijft.

 6. Als je klaar bent met wassen, zorg ervoor dat je alle benodigdheden goed opbergt en dat je Barbet weer aankleedt als hij of zij dat nodig heeft.

Al met al is het wassen van je Barbet een belangrijke verzorgingstaak om ervoor te zorgen dat zijn of haar vacht schoon en gezond blijft.

Als je goed voor je Barbet zorgt en ervoor zorgt dat hij of zij genoeg beweging en spelletjes krijgt, zal hij of zij zich ontwikkelen tot een gezonde en gelukkige hond.

Ja, de oren van een Barbet Spaniel vereisen soms extra aandacht en verzorging om gezond te blijven. Zoals bij elke hond, is het belangrijk om de oren van je Barbet regelmatig te inspecteren op tekenen van infectie of andere problemen, en om ervoor te zorgen dat ze schoon en vrij zijn van vuil en overtollig haar.

Barbet Spaniels hebben over het algemeen lange, krullende oren die vatbaar zijn voor infecties en andere problemen als ze niet goed worden verzorgd.

Als je de oren van je Barbet regelmatig inspecteert en ze schoonmaakt, kun je ervoor zorgen dat ze gezond blijven en dat eventuele problemen tijdig worden opgemerkt.

Als geen risco wilt lopen kun je d volgende stappen volgen:

 
 1. Inspecteer de oren van je Barbet regelmatig op tekenen van infectie, zoals roodheid, zwelling, pijn of een onaangename geur. Als je enige van deze tekenen opmerkt, neem dan contact op met je dierenarts voor advies.

 2. Maak de oren van je Barbet regelmatig schoon met een oorreiniger of een milde zeep om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van vuil, overtollig haar en eventuele infecties. Gebruik geen q-tips of andere voorwerpen om in de oren van je hond te peuteren, omdat dit de oren kan beschadigen.

 3. Gebruik een kam of borstel om het overtollige haar in de oren van je Barbet te verwijderen. Dit kan helpen om infecties te voorkomen en ervoor te zorgen dat de oren van je hond schoon en gezond blijven.

 4. Zorg ervoor dat je de oren van je Barbet op een comfortabele manier verzorgt en probeer hem of haar niet te veel te storen of te laten schrikken tijdens het verzorgen van de oren. Als je Barbet zich ongemakkelijk of angstig voelt tijdens het verzorgen van zijn of haar oren, neem dan even pauze en probeer het later opnieuw.

Ja, het is belangrijk om de tanden van een Barbet te poetsen om ervoor te zorgen dat hij gezonde tanden en een gezonde mond heeft. Net als bij mensen, kan tandplak en tandsteen bij honden leiden tot tandvleesontstekingen, tandbederf en andere tandproblemen.

Om de tanden van je Barbet gezond te houden, is het aan te raden om ze regelmatig te poetsen met een speciaal hondentandenborstel en tandpasta.

Het is aan te raden om de tanden van je hond minstens een keer per week te poetsen, hoewel sommige honden misschien vaker gepoetst moeten worden, afhankelijk van hun tandgezondheid en voedingsgewoonten.

Als je de tanden van je Barbet op de juiste manier poetst, zullen ze gezond blijven en zal hij minder last hebben van tandproblemen.

Ja, het is belangrijk om de nagels van je Barbet regelmatig te knippen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Als de nagels van je Barbet te lang worden, kunnen ze breken of splijten, wat pijnlijk kan zijn voor je hond. Bovendien kunnen te lange nagels het lopen en bewegen van je Barbet belemmeren en leiden tot ongemak en pijn.

Om de nagels van je Barbet te knippen, heb je een goede nagelknipper of nagelvijl nodig die speciaal is ontworpen voor honden. Als je de nagels van je Barbet voor het eerst gaat knippen of vijlen, is het aanbevolen om het proces te oefenen met een speelgoedbeest of een stukje leer om te wennen aan het gevoel van het knippen of vijlen.

Om de nagels van je Barbet te knippen, volg je de volgende stappen:

 

 1. Zet je Barbet op een comfortabele plek waar hij of zij niet kan weglopen of bewegen tijdens het knippen of vijlen van de nagels.

 2. Inspecteer de nagels van je Barbet en kijk of er tekenen zijn van beschadiging, zoals breuken of splinters. Als je enige van deze tekenen opmerkt, neem dan contact op met je dierenarts voor advies.

 3. Gebruik een nagelknipper of nagelvijl om de nagels van je Barbet te knippen of te vijlen. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en alleen het puntje van de nagel knipt of vijlt, om te voorkomen dat je de bloedvaten of zenuwen in de nagels van je hond raakt.

 4. Knip of vijl de nagels van je Barbet op een frequentie die past bij de behoeften van je hond. Als je Barbet veel beweging krijgt en op harde oppervlakken loopt, kunnen de nagels vanzelf afslijten en hoef je ze misschien minder vaak te knippen. Als je Barbet echter weinig beweging krijgt of op zachte oppervlakken loopt, kan het nodig zijn om de nagels vaker te knippen of te vijlen.

 5. Als je klaar bent met knippen of vijlen, zorg ervoor dat je alle benodigdheden goed opbergt en dat je Barbet weer aankleedt als hij of zij dat nodig heeft.

Het knippen of vijlen van de nagels van je Barbet een belangrijke verzorgingstaak om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en om te voorkomen dat ze breken of splijten. Als je goed voor je Barbet zorgt en ervoor zorgt dat hij of zij genoeg beweging krijgt, zal hij of zij zich ontwikkelen tot een gezonde en gelukkige hond.

2. De Barbet pups worden eerder uit het nest gehaald

De Barbet pup mag pas het nest verlaten na 8 a 9 weken.  Daarnaast is het erg belangrijk dat de pups de eerste 7 weken bij hun moeder zijn. Als de fokker de pups eerder wilt geven is dit geen goed teken. 

 

 

3. De moederhond is niet aanwezig

Het is erg belangrijk dat de pups de eerste 7 weken bij hun moeder zijn. Als de Barbet moeder niet aanwezig is kan dit een indicatie zijn voor een broodfokker. Let goed op!

Vraag open vragen en doe een onderzoek waarom de moeder niet aanwezig is. Vertrouw je het niet? Doe het dan niet. Als de fokker de pups eerder wilt geven is dit geen goed teken. 

 

 

4. De fokker geeft afwijkende instructies en vertoont ongepast gedrag

Luister goed naar de instructies van de Barbet fokker. Hieruit kun je goed opmaken of de fokker hart voor de zaak heeft. Analyseer wat hij of zij zegt en maak in combinatie met de boven genoemde punten een conclusie.

barbet 3

Andere vragen:

r zijn een aantal dingen die je kunt doen om de meeste ziektes bij een Barbet te voorkomen, zoals:

 1. Zorg voor voldoende beweging: Door je Barbet voldoende beweging te geven, kun je helpen om gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Probeer om je hond minstens een uur per dag te laten wandelen of te laten spelen.

 2. Geef een gezonde en gebalanceerde voeding: Door je Barbet een gezonde en gebalanceerde voeding te geven, kun je helpen om te voorkomen dat hij of zij te zwaar wordt en om de spijsvertering en het immuunsysteem te ondersteunen.

 3. Laat je Barbet regelmatig controleren door een dierenarts: Door je Barbet regelmatig te laten controleren door een dierenarts, kun je eventuele gezondheidsproblemen op tijd opsporen en behandelen.

 4. Zorg voor voldoende verzorging: Door de tanden en het gebit van je Barbet regelmatig te poetsen en de oren en nagels te verzorgen, kun je helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

 5. Maak gebruik van preventieve maatregelen: Door gebruik te maken van preventieve maatregelen, zoals het laten vaccineren van je Barbet en h